Καίει ακόμη η φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος» – Eχει πάρει κλίση το πλοίο

Με χρήση αφρού αλλά και νερού συνεχίζεται στο λιμάνι του Πειραιά η κατάσβεση της φωτιάς στο γκαράζ 3 του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος που εκδηλώθηκε εν πλω ενώ εκτελούσε δρομολόγιο για τα Χανιά.

Όπως είπε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής σε δηλώσεις του, η επιχείρηση

πυρόσβεσης συνεχίζεται αλλά με μεγάλη προσοχή και δυσκολία λόγω του περιορισμένου χώρου στο γκαράζ και του πυκνού καπνού.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η φωτιά έχει εκδηλωθεί στο ισόγειο γκαράζ του πλοίου, ενώ τόνισε ότι το πλοίο δεν μετέφερε εύφλεκτα υλικά.

Η φωτιά καίει ακόμη αυτοκίνητα και φορτηγά στο γκαράζ του πλοίο, ενώ από τον ανοιχτό καταπέλτη στο πίσω μέρος βγαίνουν μαύροι καπνοί.

Το πλοίο έχει πάρει κλίση λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έχει πέσει από την Πυροσβεστική και το σύστημα πυρόσβεσης του «Ελ. Βενιζέλος».

Το πλοίο αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στο λιμάνι του Πειραιά και να αποβιβάσει με ασφάλεια τους 875 επιβάτες.

Το πλοίο μεταφέρει 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, τα οποία θα μεριμνήσουν για τα οχήματα των επιβατών. Όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου.

«Το θετικό είναι ότι δεν είχαμε θύματα, η φωτιά είναι σε εξέλιξη και περιμένουμε να σβήσει», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και πρόσθεσε: «είναι μια δύσκολη κατάσταση, τα πράγματα όμως πηγαίνουν καλά»

Keywords
Τυχαία Θέματα