Καμπάνια για την προστασία της Α’κατοικίας – Η κυβέρνηση είδε “πονηριές” χιλιάδων στρατηγικών κακοπληρωτών στην πλατφόρμα

Εκστρατεία ενημέρωσης για να σπεύσουν οι δανειολήπτες που θέλουν να τύχουν της προστασίας της πρώτης κατοικίας με βάση την ισχύουσα νομοθεσία έως τις 30 Απριλίου – όταν και λήγει η προστασία – ξεκινάει σύντομα η κυβέρνηση

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για ένταξη όσων πληρούν τις προϋποθέσεις στη σχετική πλατφόρμα, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται πως σπεύδουν για ρυθμίσεις ¨”κόκκινων” δανείων όλο και περισσότεροι δανειολήπτες.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας επικαλέστηκε στοιχεία από την ανάλυση που έγινε

στην προσπάθεια να εξηγηθεί για ποιο λόγο έως σήμερα έχουν γίνει ελάχιστες ρυθμίσεις (σ.σ.: περίπου 250-300). Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι από τον Ιανουάριο, όταν και ξεκίνησε η τετράμηνη παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας με το υπάρχον πλαίσιο, μπήκαν έως και σήμερα στην πλατφόρμα 65.000 δανειολήπτες έναντι 120.000 που υπολογίζεται ότι θα μπορούσαν να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων.

Επίσης, από αυτούς τους 65.000, το 1/3 – περίπου 20.000 δανειολήπτες – δεν συναίνεσε στην άρση του απορρήτου των τραπεζικών του στοιχείων, με αποτέλεσμα να “κοπεί” από τις ρυθμίσεις. Ενώ από τους περίπου 45.000 που απέμειναν, πάλι μόνον το 1/3 – δηλαδή περί τους 15.000 δανειολήπτες – δεν ταυτοποίησαν την πραγματική πρώτη τους κατοικία με αυτή που είχαν δηλώσει στις τράπεζες και τέθηκαν εκτός ρυθμίσεων.

Έτσι, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φαίνεται πως είχε δημιουργηθεί προσδοκία ότι η προστασία αφορά τους “πονηρούς” και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και όχι αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη, οι οποίοι θα τύχουν και της συνδρομής της κυβέρνησης για να προστατευθεί πράγματι η πρώτη κατοικία τους, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα