Moody’s: Credit positive η έκδοση του ομολόγου Tier II από την Alpha Bank

Η έκδοση του ομολόγου Tier II από την Alpha Bank παγιώνει την τράπεζα ως την ελληνική τράπεζα με την ισχυρότερη κεφαλαιακή βάση, εκτιμά ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s σε έκθεσή του με τίτλο «Alpha Bank’s Tier 2 issue

supports its capital base and problem loan reduction, a credit positive», για το θέμα με τον δείκτη CAR (pro forma) στο 19,2% με βάση τα στοιχεία Σεπτεμβρίου 2019.

Η  Moody’s επισημαίνει ότι το ομόλογο προσθέτει περίπου 105 μονάδες βάση στον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (CAR) και ανοίγει το δρόμο για να καλυφθεί ο στρατηγικός στόχος της βελτίωσης της κεφαλαιακής βάσης και της ποιότητας ενεργητικού το 2020.
Επιπλέον επεκτείνει τις πηγές χρηματοδότησης καθώς έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές με αντιμετωπίσιμο κόστος.

Επίσης επιτρέπει να μειωθεί η εξάρτηση από χρηματοδότηση που απαιτεί εξασφαλίσεις, βελτιώνοντας το συνολικό προφιλ χρηματοδότησης και ρευστότητας.

Υπενθυμίζεται ότι στα 5,5 δισ. έφτασαν οι προσφορές για το ομολογιακό μειωμένης εξασφάλισης της Alpha Bank, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,25%.
Πρόκειται για 10ετές ομολογιακό έκδοσης Tier II η οποία προσδιορίζεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Οι προσδοκίες για ένα επιτόκιο χαμηλότερο του 5% επιβεβαιώθηκαν, δεδομένου πως η απόδοση της αντίστοιχης έκδοσης της Εθνικής Τράπεζας από 8,25% έχει υποχωρήσει στο 3,95% μεσοσταθμικά ενώ στο offer υποχωρεί και κάτω από το επίπεδο αυτό.
Το ενδιαφέρον κρίθηκε ισχυρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα