Κ. Μητσοτάκης: Να μην πανηγυρίζει ο Τσίπρας – Να εξηγήσει στην Βουλή τι συμφώνησε

Σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τον πρωθυπουργό να απολογηθεί στην Βουλή για την συμφωνία του Eurogroup, αντί να πανηγυρίζει για αυτή.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα αποτελέσματα του Eurogroup, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι από τη στιγμή που πήραμε την αξιολόγηση, αποφύγαμε την καταστροφή, ωστόσο, προσέθεσε, ο κ.Τσίπρας

δεν έχει κανέναν λόγο να πανηγυρίζει, αφού η συμφωνία συνοδεύεται από επώδυνα μέτρα και μάλιστα μετά τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόσκληση της ΝΔ να κάνει ενημέρωση στη Βουλή ο πρωθυπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί στη Βουλή.

Ο ίδιος είπε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπονται από τη συμφωνία είναι υπερβολικά για τη χώρα και δεν επιτρέπουν στην οικονομία να ανασάνει.

Μάλιστα, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτό που μπορεί να προσφέρει η ΝΔ στους εταίρους για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, εφόσον γίνει κυβέρνηση, είναι η «μεταρρυθμιστική αξιοπιστία».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

“Η κυβέρνηση αποδέχεται μετά χαράς την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup”, είπε στο ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας είναι γνωστές, αλλά αφού ο κ. Μητσοτάκης ζητά προ ημερησίας, την αποδεχόμαστε.

Keywords
Τυχαία Θέματα