Κ. Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση θα ασκήσει την εθνική κυριαρχία χωρίς να ζητήσει την άδεια κανενός»

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ασκήσει το δικαίωμα της εθνικής κυριαρχίας χωρίς να ζητήσει την άδεια κανενός επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του σήμερα Πέμπτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Είναι θετικό ότι συνομιλούμε, έχουμε ένα πλαίσιο κανονικότητας και πρέπει να επιλύουμε τις διαφορές μας ειρηνικά».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση του κλίματος και αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν υπάρχει παραβιάσεις στο Αιγαίο,

καθώς η Τουρκία αντιλήφθηκε ότι η ένταση της προκαλεί προβλήματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο Μεταναστευτικό υποστηρίζοντας ότι υπάρχει θεαματική πρόοδος, καθώς έχουν περιοριστεί δραστικά οι ροές, ενώ παράλληλα με τη βίζα των επτά ημερών τα νησιά βλέπουν οφέλη από τον τουρισμό. «Αντιμετωπίζουμε την Τουρκία με αυτοπεποίθηση με αυστηρά οριοθετημένες οι κόκκινες γραμμές, ενώ παράλληλα ενισχύουμε την άμυνά μας» ανέφερε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τα όρια του παραλογισμού

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στάση της αντιπολίτευσης όσον αφορά τις αναφορές της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας στο «Μακεδονία», υποστηρίζοντας ότι το αίτημα να ψηφιστούν τα μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι στα όρια του παραλογισμού, καθώς έτσι η χώρα θα απωλέσει κάθε διαπραγματευτικό όπλο. Τόνισε δε ότι η κυβερνητική απόφαση είναι να μην κυρώσει τα μνημόνια στη Βουλή.

Παρέμβαση για τις τιμές από τις πολυεθνικές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας στην αγορά, ενώ παράλληλα είπε ότι θα πρέπει για κάποια προβλήματα να υπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική, ώστε οι πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες της Ε.Ε. να μην έχουν ακριβότερες τιμές στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στις προτάσεις της αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας με μηδενισμό του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, είπε ότι είναι παράλογες και οδηγούν με βεβαιότητα τη χώρα στη χρεοκοπία, καθώς η απώλεια εσόδων για το κράτος θα οδηγούσε άμεσα σε επιτήρηση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. «Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο που να μας επιτρέπεται από τα δημόσια οικονομικά να μειώνουμε τον ΦΠΑ αλλά αυτό δεν θα γίνει άμεσα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι, όταν ανέλαβε το 2019, ο κόσμος ζητούσε δουλειές, ενώ τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο οι εργοδότες να λένε δεν βρίσκουν εργαζόμενους. «Αυτό που τους λέω είναι “πληρώστε περισσότερο”» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ δήλωσε ότι η πρώτη παρέμβαση, εφόσον υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, θα αφορά μειώσεις εργοδοτικών εισφορών.

Συνεχής εκπαίδευση των αστυνομικών για την ενδοοικογενειακή βία

Με αφορμή τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων και τα αυξανόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ο πρωθυπουργός είπε: «Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια αφενός με την εκπαίδευση των αστυνομικών για να διαχειρίζονται σωστά αυτά τα περιστατικά. Κάνουμε μια καμπάνια ενημέρωσης ώστε οι γυναίκες να γνωρίζουν ότι μπορούν να καταφεύγουν στις Αρχές για προστασία. Οι πολιτικές αυτές δεν θα λύσουν το προβλημα αλλά θα το περιορίσουν δραστικά. Καλώ τις γυναίκές να χρησιμοποιούν και τους ξενώνες γιατί, όταν δεν υπάρχει ασφαλής στέγη, τα πράγματα μπορεί να είναι εν δυνάμει επικίνδυνα».

Ο πήχυς των ευρωεκλογών

Όσο για τον πήχυ των ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος είναι να φτάσει στο ποσοστό των προηγούμενων, δηλαδή το 33%. «Οι ευρωεκλογές έχουν εθνικό πρόσημο, η αντιπολίτευση θέλει να τις μετατρέψει σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης… Δεν είναι οι ευρωεκλογές η ώρα για δυσαρέσκεια στην κυβερνητική πολιτική», πρόσθεσε.

Όσο για το σενάριο περί ανασχηματισμού, είπε ότι «το χαμόγελό μου νομίζω ότι είναι η καλύτερη απάντηση, έχω αποδείξει ότι δεν μου αρέσουν οι διαρκείς αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα».

Όταν ρωτήθηκε αν είναι εκ νέου υποψήφιος το 2027 είπε ότι η ΝΔ θέλει να κερδίσει τις εκλογές και το 2027. «Αισθάνομαι φρέσκος, με νέες ιδέες, πιο έμπειρος και δημιουργικός» επεσήμανε τονίζοντας παράλληλα: «Πάμε για εξάντληση της τετραετίας».

Keywords
Αναζητήσεις
k-mitsotakis-i-kyvernisi-tha-askisei-tin-ethniki-kyriarchia-choris-na-zitisei-tin-adeia-kanenos.htm
Τυχαία Θέματα