ΙΤΑΛΙΑ – ΜΠΕΡΣΑΝΙ: “Δεν φλερτάρουμε τον Γκρίλο, δεν συνεργάζομαι με Μπερλουσκόνι”

13:58 6/3/2013 - Πηγή: BankWars

Σχέδιο οκτώ σημείων για τη διακυβέρνηση της Ιταλίας παρουσίασε ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, μιλώντας σε περίπου 100 ανώτερα στελέχη του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κυβερνητικού συνασπισμού με τον κεντρο-δεξιό συνασπισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενώ δεσμεύτηκε να προτείνει μια κυβέρνηση με στόχο την αλλαγή που θα βασίζεται σε ένα πρόγραμμα ουσίας.

«Θέλουμε την αλλαγή και όχι δεν φλερτάρουμε με τον Γκρίλο» δήλωσε ο Μπερσάνι και, αναφερόμενος στο Κίνημα Πέντε Αστέρων, το χαρακτήρισε κοινωνικό ζήτημα, καθώς έχει μεγάλη απήχηση στους νέους που πλήττονται

από την κρίση.

«Η αλλαγή είναι επιβεβλημένη», λέει ο Μπερσάνι, αρχής γενομένης από μια μεταρρύθμιση της πολιτικής. Όσον αφορά την μελλοντική κυβέρνηση, ο κεντροαριστερός πολιτικός, δηλώνει:
«Εμείς δεν μπορούμε να προσφέρουμε μια σταθερή κυβέρνηση, αλλά ούτε και οι άλλοι. Ωστόσο δεν αποφεύγουμε τις ευθύνες μας και μιλάμε καθαρά στην χώρα. Αν κληθούμε, είμαστε έτοιμοι για μια κυβέρνηση αλλαγής.
«Γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουμε μπορούν να σημαδέψουν όχι μόνο αυτή την στιγμή αλλά και το μέλλον. Δεν φλερτάρουμε με τον Γκρίλο…όμως εδώ αρχίζει να παίζεται όλο το σύστημα» προσθέτει ο Μπερσάνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα