ΕΥΡΩ: Πέφτει κι άλλο έναντι του δολαρίου

12:51 6/3/2013 - Πηγή: BankWars

Απώλειες καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ κατά την οποία ο Μάριο Ντράγκι εκτιμάται ότι θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής μείωσης των επιτοκίων. Αρνητικά επηρεάζει το ευρώ και η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία.

Παρά το γεγονός ότι η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό

εκτιμάται ότι θα αναθεωρηθούν προς τα κάτω. Αυτό θα δώσει στην κεντρική τράπεζα την ευχέρεια να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων τους προσεχείς μήνες.

«Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί έναντι του ευρώ εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αναθεώρησης των προβλέψεων για το ΑΕΠ προς τα κάτω», σχολιάζει στο Reuters ο Τζέρεμι Στρετς από την CIBC World Markets.

«Οι επενδυτές λαμβάνουν θέσεις πώλησης του ευρώ στα ράλι των αγορών και τυχόν άνοδος πάνω από τα 1,3105 δολάρια θα πυροδοτήσει νέες πωλήσεις».

Στις 12.19 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα κατέγραφε απώλειες 0,17% έναντι του αμερικανικού και η ισοτιμία υποχωρούσε στα 1,3030 ευρώ. Σε σύγκριση με το γεν, το ευρώ παρέμενε ουσιαστικά αμετάβλητο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 121,73 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα