Ισραήλ-Εκλογές: Κρίνεται η τύχη του Νετανιάχου

09:24 9/4/2019 - Πηγή: BankWars
Άνοιξαν στο Ισραήλ οι κάλπες για τις σημερινές κρίσιμες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα κρίνουν εάν θα συνεχιστεί η επί 13 και πλέον χρόνια απόλυτη κυριαρχία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ή αν ήρθε η ώρα της αλλαγής με τον απόστρατο στρατηγό Μπένι Γκαντς.

Περίπου 6,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες ως τις 22:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας] για να αναδείξουν τα 120 μέλη της επόμενης Κνέσετ, της ισραηλινής εθνικής αντιπροσωπείας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το

εκλογικό σώμα, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις, δεν είναι αντίθετο σε μια μετεκλογική συνεργασία Νετανιάχου- Γκάντζ. Όμως κλειδί για τον επόμενο πρωθυπουργό είναι ποιος θα έρθει πρώτος για να κερδίσει την εντολή και τον θώκο. Ο ίδιος ο Μπένι Γκαντζ δεν φαίνεται θερμός σε μια προοπτική συνεργασίας. Πηγές αναφέρουν ότι εάν κερδίσει τον Νετανιάχου με διαφορά τεσσάρων εδρών θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση με το κεντροδεξιό κόμμα Κουλάνου του Μοσέ Κάλον, το ακροδεξιό κόμμα Ζεχούτ του Μοσέ Φέιγκλιν και τα κόμματα των ορθοδόξων.

Keywords
Τυχαία Θέματα