Ισχυρή πτώση στα ευρωπαΙκά χρηματιστήρια, φόβοι για νέα lockdοwns

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να εστιάζουν στα αυξανόμενα κρούσματα του κορονοϊού.

Όλοι οι κλάδοι βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος με τις μετοχές τόσο των τραπεζών όσο και του ταξιδιού να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες και να καταγράφουν πτώση άνω του 2%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών εκτός από τις εξελίξεις από το μέτωπο του κορονοϊού τίθεται και το ζήτημα με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος των τραπεζικών ιδρυμάτων. Συγκεκριμένα αστρονομικά ποσά βρώμικου

χρήματος κυκλοφορούσαν και ξεπλένονταν επί χρόνια μέσω των μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων του κόσμου σύμφωνα με διεθνή έρευνα της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists), η οποία πραγματοποιήθηκε από 108 διεθνή μέσα ενημέρωσης σε 88 χώρες. Η έρευνα βασίζεται σε χιλιάδες “αναφορές ύποπτης δραστηριότητας” (SAR) προς το Δίκτυο Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, το FinCen, από τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 1,23%

Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει  πτώση 2,12 %  στις  12.835 μονάδες

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 2,35 % στις  5.864  μονάδες

Ο CAC 40 στο Παρίσι διαπραγματεύεται  με  πτώση 1,82% στις  5.864 μονάδες

Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί κατά 1,82%  στις 19.173  μονάδες

Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί κατά 2,18 %  στις 6.781 μονάδες

Keywords
Τυχαία Θέματα