Ισχυρές οι ευρωπαϊκές τράπεζες, δηλώνουν Μακρόν, Σολτς, Μελόνι, Ρούτε

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και η Κριστίν Λαγκάρντ δεν συμμερίζονται τις έντονες ανησυχίες των αγορών  σχετικά με τις αναταράξεις στον τραπεζικό κλάδο μετά τις χρεοκοπίες  αμερικανικών και ελβετικών τραπεζών.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι κεφαλαιακά ισχυρές.

Η Deutsche Bank είναι μια

πολύ κερδοφόρα τράπεζα και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητείται το μέλλον της, δήλωσε από την πλευρά του ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ως απάντηση στις ανησυχίες που έχει εγείρει η απότομη “βουτιά” της μετοχής της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας την Παρασκευή.

“Η Deutsche Bank έχει αναδιοργανώσει και εκσυγχρονίσει πλήρως το επιχειρηματικό της μοντέλο και είναι μια πολύ κερδοφόρα τράπεζα”, δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση για το ζήτημα της Deutsche Bank, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι απάντησε με τη σειρά της ότι δεν βλέπει “κάποια ανάγκη για ιδιαίτερη ανησυχία για την ευρωπαϊκή οικονομία”.

Απίθανο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο η ευρωζώνη να υποστεί νέα τραπεζική κρίση και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Μαρκ Ρούτε: «Είναι απίθανο η ευρωζώνη να υποστεί νέα τραπεζική κρίση»

Για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης διαβεβαίωσε εξάλλου τους ηγέτες της ΕΕ η  πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ. “Ο τραπεζικός τομέας της ευρωζώνης είναι ανθεκτικός επειδή διαθέτει σταθερές θέσεις σε όρους κεφαλαίου και ρευστότητας”, δήλωσε η Λαγκάρντ απευθυνόμενη στους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα