ΗΠΑ-ΤΖΑΚ ΛΙΟΥ: ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ! – ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.
Μιλώντας στο CNN, ο Αμερικανός υπουργός υπογράμμισε τις βαρύτατες συνέπειες ενός πιθανού Grexit για τον ελληνικό λαό, ενώ τόνισε ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία δεν είναι ξεκάθαρες.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις και να

καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της και τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης, αλλιώς διακινδυνεύει την καταστροφή της οικονομίας και του λαού της χώρας, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μία στιγμή όπου η Ελλάδα καλείται να επιστρέψει με μία απάντηση, που θα είναι η βάση για την επίτευξη μίας συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο κ. Λιου.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι να λάβει κάποιες δύσκολες αποφάσεις.

Πρόκειται για ακόμη μία παρέμβαση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς τις τελευταίες ημέρες τόσο ο κ. Λιου, όσο και Λευκός Οίκος έκαναν λόγο για επείγουσα ανάγκη να υπάρξει συμφωνία.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Επειγόντως συμφωνία! H Ελλάδα και οι διεθνείς εταίροι της πρέπει να επιτύχουν επειγόντως έναν συμβιβασμό προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η χώρα να μην μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος της, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκους Έρικ Σουλτς.

«Οι δύο πλευρές πρέπει να εργαστούν με ταχείς ρυθμούς με στόχο την οριστικοποίηση ενός προγράμματος αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων το οποίο θα μπορέσει να θέσει τα θεμέλια για μία σταθερή ανάπτυξη στην Eυρωζώνη» πρόσθεσε ο κ. Σουλτς.

Για κίνδυνο αλυσιδωτών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομίας εξαιτίας ενός Grexit προειδοποίησε και ο αμερικανός τραπεζίτης ( Federal Reserve) , Τζον Γουίλιαμς. «Αν και το βασικό σενάριο προβλέπει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα έχει σημαίνουσες επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία, η ανάπτυξη αλυσιδωτών κινδύνων είναι αρκετά πιθανή»

ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ…

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Βέρσμποου ένα ενδεχόμενο Grexit θα αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια.
Σύμφωνα με το Bloomberg ο Αλεξάντερ Βέρσμποου δήλωσε πως το ΝΑΤΟ ανησυχεί ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg που επικαλείται δηλώσεις του πρώην Γερμανού πρεσβευτή στις ΗΠΑ, Wolfgang Ischinger, η ελληνική κρίση θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια.

«Αν η Ελλάδα φύγει, στοιχηματίζω ότι στην Μόσχα θα εκτιμηθεί ως επιβεβαίωση της ρωσικής θεωρίας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε παρακμή και πρόκειται να διαλυθεί», δήλωσε και πρόσθεσε πως στα Βαλκάνια δεν επικρατεί σταθερότητα και ηρεμία. «Χρειαζόμαστε την σταθεροποιητική δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από όλες τις πλευρές. Αν η Ελλάδα αποχωρήσει τότε θα είναι τρομερό».

Keywords
Τυχαία Θέματα