ΗΠΑ: Τουλάχιστον 40 νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στα βόρεια

Τουλάχιστον 40 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε εννέα πολιτείες των ΗΠΑ λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα ακολουθήσει νέο κύμα ψύχους τις επόμενες μέρες.

Πολλοί από τους θανάτους που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής οφείλονται σε συνθήκες που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, όπως τροχαία ατυχήματα λόγω συσσώρευσης πάγου στους δρόμους και υποθερμία που προκαλείται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Θάνατοι έχουν αναφερθεί στο Αρκάνσας, στο Ιλινόις, στο Κάνσας, στο Μισισίπι, στη

Νέα Υόρκη, στο Όρεγκον, στην Πενσιλβάνια, στο Τενεσί και το Ουισκόνσιν.

Στο Τενεσί, όπου έχει αναφερθεί ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες μέχρι στιγμής, ένας οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (15/1) όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε χιονισμένο αυτοκινητόδρομο του Νόξβιλ και έπεσε πάνω σε ρυμουλκούμενο τράκτορα, σύμφωνα με την αστυνομία. Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ολόκληρο το Τενεσί εξαιτίας της κακοκαιρίας, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της πολιτείας, επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας της πολιτείας.

Στην Πενσιλβάνια, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το μίνι βαν τους έχασε τον έλεγχο στον χιονισμένο δρόμο I-81, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του ιατροδικαστή στην κομητεία Λακονάνα.

Αύριο Παρασκευή, αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις από τις μεσοδυτικές προς τις ανατολικές περιοχές. Στο νότιο τμήμα της χώρας χιονοπτώσεις αναμένονται στο Νάσβιλ, στο Λέξινγκτον και το Τσάρλεστον της Δυτικής Βιρτζίνια.

Λόγω του πάγου υπάρχουν διακοπές ρεύματος στα βορειοδυτικά.

Οι σφοδρές χειμωνιάτικες καταιγίδες έχουν προκαλέσει χάος σε ολόκληρη τη χώρα, όπου σχολεία έκλεισαν και χιλιάδες πτήσεων καθυστερούν ή ακυρώνονται.

Keywords
Αναζητήσεις
ipa-toulachiston-40-nekroi-apo-ti-sfodri-kakokairia-sta-voreia.htm
Τυχαία Θέματα