ΗΠΑ: Για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας του Twitter την επόμενη χρονιά προειδοποίησε ο Μασκ

Για την πιθανότητα χρεοκοπίας του Twitter μίλησε χθες ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Ίλον Μασκ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους εργαζομένους του. Στην πρώτη συνάντηση που είχε μαζί τους, χθες το απόγευμα, ο Μασκ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο η εταιρεία να χάσει την επόμενη χρονιά δισεκατομμύρια δολάρια.

H οικονομική κατάσταση της Twitter

Inc φαίνεται ασταθής, δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της από τον Μασκ έναντι τιμήματος 44 δισ. δολαρίων. Ο ίδιος ο Μασκ, που προχώρησε χωρίς δισταγμό σε πολλές απολύσεις στην εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, έχει δηλώσει ότι η Twitter Inc έχει οικονομικές απώλειες 4 εκατ. την ημέρα, κυρίως εξαιτίας της αποχώρησης διαφημιστών από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο ο ίδιος.

Εκτός όμως από τις συγκεκριμένες ανησυχητικές δηλώσεις του Ίλον Μασκ, η ρυθμιστική Αρχή των ΗΠΑ απέστειλε προειδοποίηση προς τον ισχυρό άνδρα του Twitter, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρίας. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Twitter με «βαθιά ανησυχία» μετά τις παραιτήσεις των τριών υψηλόβαθμων στελεχών, καθώς εκθέτουν το Twitter στον κίνδυνο πιθανής παραβίασης ομοσπονδιακών κανόνων.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, δύο στελέχη διοίκησης του Twitter, ο Γιόελ Ροθ και η Ρόμπιν Χουίλερ, παραιτήθηκαν αφού προσπάθησαν πρώτα να συνεργαστούν με τον Μασκ. Μάλιστα, την Τετάρτη συντόνισαν συζήτηση με το νέο αφεντικό της πλατφόρμας, σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι ανησυχίες που εκφράζουν οι διαφημιστές.

Η Χουίλερ ήταν το πρόσωπο των διαφημίσεων του Twitter, μετά την ανάληψη του ελέγχου της εταιρίας από τον Μασκ. Ο Ροθ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος ασφάλειας, δήλωσε ότι το Twitter μείωσε τη θέαση επιβλαβούς περιεχομένου στα αποτελέσματα έρευνας κατά 95%, σε σύγκριση με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Μασκ. Νωρίτερα την Πέμπτη, η υπεύθυνη ασφαλείας του Twitter Λία Κίσνερ ανέφερε σε μία ανάρτησή της ότι παραιτήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα