Η μείωση της καραντίνας…εκτόξευσε τις ασιατικές αγορές-Πρωταγωνιστής ο Hang Seng

Εντυπωσιακά κέρδη κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Παρασκευής (11/11), μετά τις πληροφορίες για χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού στην Κίνα.

Η καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό μειώθηκε κατά δύο ημέρες, στις πέντε ημέρες από τις επτά, κάτι που έδωσε τεράστια ώθηση στις ασιατικές μετοχές, ειδικά αυτές που σχετίζονται με ταξίδια.

Οι μετοχές της Cathay Pacific ανέβηκαν σχεδόν 3%, η Air China αυξήθηκε περισσότερο

από 2%, η China Eastern Airlines σημείωσε άνοδο 6% λίγο μετά την ανακοίνωση και η China Southern Airlines επίσης κέρδισε περισσότερο από 3%.

Η Goldman Sachs σε σημείωμα είχε προβλέψει προηγουμένως ότι οι μεγαλύτερες αγορές της Κίνας να δουν ράλι ανόδου στις μετοχές τους κατά 20% μετά το πλήρες άνοιγμα.

Ηγέτης των κερδών είναι το Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να εκτοξεύεται πάνω από 7%. Μάλιστα, ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 10% την τελευταία ώρα των συναλλαγών.

Το κλίμα ήταν έτσι κι αλλιώς θετικό και σε Ασία και Ωκεανία μετά τα τελευταία στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο που αύξησε τις ελπίδες των επενδυτών ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί.

Ο πληθωρισμός ανήλθε στο 7,7% σε σύγκριση με πέρυσι, σημειώνοντας τη χαμηλότερη ετήσια άνοδο από τον Ιανουάριο.

Το κινεζικό γουάν σημείωσε τα υψηλότερα επίπεδά του σε περισσότερο από ένα μήνα αφότου η Κίνα ανακοίνωσε κάποια χαλάρωση των μέτρων της για τον Covid. Το χερσαίο κινεζικό γουάν τελευταία διαπραγματεύθηκε στα 7,0949 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, τα ισχυρότερα επίπεδα που έχει δει το νόμισμα από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 2,98%, κλείνοντας στις 28.263,57 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ… απογειώθηκε 7,80% στις 17.336 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ανέβηκε 1,69% στις 3.087,29 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ισχυρά ανοδικά 2,12% στις 11.139,77 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted ενισχύθηκε 3,73% και έκλεισε στις 14.007,56 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε κέρδη 3,37% στις 2.483,16 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.158 μονάδες, κερδίζοντας 2,79%.

ασιατικές αγορέςΑΣΙΑΩκεανίαhang sengNikkeiKospi
Keywords
Τυχαία Θέματα