Ημέρα πένθους για τον ερχομό της Μέρκελ

Ημέρα πένθους έχουν κυρήξει τη σημερινή τα συνδικάτα της Πορτογαλίας εν αναμονή της επίσκεψης στη Λισαβόνα της γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ.
Όμως, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, περισσότερο οργισμένοι είναι όμως οι Πορτογάλοι με την ίδια τους την κυβέρνηση.
Η πλατεία Ρόσιο στο κέντρο της Λισαβόνας είναι η πλατεία στην οποία γίνονται παραδοσιακά οι συγκεντρώσεις. Στο Μεσαίωνα εκεί κρεμούσαν τους αιρετικούς,

σήμερα τα συνδικάτα διοργανώνουν τις συγκεντρώσεις τους, το ίδιο και οι αγανακτισμένοι της Πορτογαλίας.
Ένα μαύρο πανί καλύπτει αυτές τις μέρες το άγαλμα του βασιλιά, ανεμίζοντας στον φθινοπωρινό αέρα. Μια ομάδα Πορτογάλων ακτιβιστών κάλεσε τον κόσμο να καλύψει με μαύρα πανιά αγάλματα, μπαλκόνια, προσόψεις σπιτιών. Το μήνυμα είναι ότι η Πορτογαλία πενθεί. Η ημέρα της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι ημέρα πένθους για τον πορτογαλικό λαό.
«Η Μέρκελ αποτελεί σύμβολο για τις λάθος πολιτικές αποφάσεις που πάρθηκαν σε αυτή τη χώρα. Και κάθε φορά που μιλάει δημόσια υπερασπίζεται αυτή την πολιτική.
Φυσικά το δημόσιο χρέος είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την Πορτογαλία αλλά και για τις άλλες χώρες της ΝΑ Ευρώπης αλλά ακόμα και για τη Γερμανία και για χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Η πολιτική της Άγκελα Μέρκελ δεν είναι μόνο κίνδυνος για την Πορτογαλία, την Ισπανία ή την Ελλάδα αλλά και για τη Γερμανία και για όλη την Ευρώπη», λέει ο ακτιβιστής Ζόαο Καμαράγκο, σύμφωνα πάντα με την Deutsche Welle.

Keywords
Τυχαία Θέματα