ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΙΜΠΛΕ: ΛΥΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ-ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΟΥ

Ο Μ.Ομπάμα πήρε στο τηλέφωνο την Α,Μέρκελ και ο Τζακ Λιου τον Β.Σόιμπλε και την Κριστίν Λαγκάρντ και ζήτησαν άμεση λύση για την Ελλάδα, πρίν από το δημοψήφισμα της Κυριακής! Ο υπουργός Λιου τόνισε

την αναγκαιότητα η Ελλάδα να υιοθετήσει δύσκολα μέτρα ώστε να φτάσει σε ένα πραγματικό συμβιβασμό με τους πιστωτές.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές από το Λευκό Οίκο ειπώθηκε ότι είναι «κρίσιμα σημαντικό» να γίνουν προσπάθειες επιστροφής σε ένα “δρόμο” που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης.

Ο Αμερικάνος υπουργός Οικονομικών επικοινώνησε τηλεφωνικά ξεχωριστά με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον , Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο κ. Λιου στις συνομιλίες του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μισέλ Σαπέν, ζήτησε μια λύση, που θα περιλαμβάνει συζήτηση για ενδεχόμενη ελάφρυνση χρέους.

Στις συνομιλίες του, ο υπουργός Λιου παρατήρησε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και υπογράμμισαν ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας της Ελλάδας και των πιστωτών να βρουν μία βιώσιμη λύση που θέτει την Ελλάδα σε ένα μονοπάτι προς τις μεταρρυθμίσεις και την ανάκαμψη ενός της Ευρωζώνης.

Παρατήρησε, ότι είναι σημαντικό για όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται ώστε να βρουν μία λύση, συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης μίας πιθανής ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα, κατά την περίοδο πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τσίπρας. Ο υπουργός Λιου τόνισε την αναγκαιότητα η Ελλάδα να υιοθετήσει δύσκολα μέτρα ώστε να φτάσει σε ένα πραγματικό συμβιβασμό με τους πιστωτές. Την ίδια ώρα, επισήμανε την σημασία να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα βήματα ώστε να διατηρηθεί οικονομική σταθερότητα μέχρι το δημοψήφισμα. Ο υπουργός Λιου θα παραμείνει σε στενή επαφή τις ερχόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

«Ο πρόεδρος μίλησε σήμερα με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι ήταν εξαιρετικά σημαντικό να γίνει κάθε προσπάθεια σε μια κατεύθυνση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να έχει ανάπτυξη μέσα στην Ευρωζώνη. Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι τα επιτελεία των οικονομικών τους παρακολουθούν προσεκτικά την κατάσταση και θα παραμείνουν σε στενή επαφή. Ο Πρόεδρος επίσης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην Καγκελάριο για την απώλεια γερμανών πολιτών, στην τραγική επίθεση της Παρασκευής στην Τυνησία».

Keywords
Τυχαία Θέματα