Ζυμώσεις και έντονο παρασκήνιο σε Βρυξέλλες, Βερολίνο, Παρίσι, Αθήνα – Όλα ανοιχτά

upd: Σε εξέλιξη είναι έντονες ζυμώσεις και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βρυξελλών, Βερολίνου, Αθήνας, με στόχο να αποφευχθούν τα χειρότερα και να βρεθεί μία λύση για την Ελλάδα στο…και πέντε.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, αναφέρουν ότι Ευρωπαίοι

αξιωματούχοι έχουν βάλει πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την πρόταση Γιούνκερ, ενώ ξαναβλέπουν το θέμα των συντάξεων και «σκέφτονται να δώσουν κάτι για το χρέος».

Στην κατάσταση της Ελλάδας είναι αφιερωμένο υπουργικό συμβούλιο που συγκαλεί το πρωί στις 10:00 ώρα Ελλάδας ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ . Νωρίτερα Γάλλοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, επέμειναν ότι εξακολουθεί να υπάρχει χρόνος για την επίτευξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της.

Την ώρα που οι σκηνές στην Ελλάδα είναι δραματικές, με τους Έλληνες να σχηματίζουν ουρές στα ATMs των τραπεζών που θα είναι κλειστές από τη Δευτέρα, η Κομισιόν έδωσε στη δημοσιότητα τη βελτιωμένη πρότασή της, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε μονομερώς τα διαπραγμάτευση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης των G7 για την Ελλάδα (βλέπε Ομπάμα), οπότε τίποτα δεν αποκλείεται…

Σημαντική θεωρείται και η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Μητρόπουλου, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να βρει λύσει μέχρι την Τρίτη το βράδυ, για να μη βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη με επικίνδυνες καταστάσεις.
Σημειώνεται επίσης η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ανάκλησης του δημοψηφίσματος εάν υπάρξει μια βελτιωμένη πρόταση από τους θεσμούς μέχρι την Τρίτη το βράδυ.

Keywords
Αναζητήσεις
alpha bank ανοιχτα
Τυχαία Θέματα