Η Τρόικα κατηγορεί την Κύπρο ότι παίζει παιχνίδια με το ρωσικό δάνειο

22:45 6/9/2012 - Πηγή: BankWars

Η Τρόικα δεν κρύβει τη δυσαρέσκεια της για τη στάση της κυπριακής πλευράς και διαμηνύει προς τη Λευκωσία έντονη δυσφορία για το ότι: Από τις 25 Ιουλίου, που παρέδωσε στην Κυβέρνηση τις προτάσεις της, αναμένει αντιπροτάσεις για να ξεκινήσει η ουσιαστική διαπραγμάτευση.
Ωστόσο, εξαντλήθηκε και ο Αύγουστος χωρίς να λάβει καμιά αντιπρόταση και χωρίς να γίνει διαπραγμάτευση.
Στο πολυσέλιδο έγγραφο της Τρόικας επισημαίνεται ότι πρέπει να γίνει μείωση δαπανών 5% με 6% του ΑΕΠ,

δηλαδή γύρω στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, μέσα από τρεις παραμέτρους:
1) Κρατικό μισθολόγιο,
2) Κοινωνικές παροχές,
3) Αναδιάρθρωση του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του συνταξιοδοτικού.
Όμως, σημειώνει ότι είναι έτοιμη να δεχθεί αντιπροτάσεις, αρκεί αυτές να έχουν την ίδια απόδοση με τις δικές της, δηλαδή να γίνει η ίδια εξοικονόμηση με άλλους τρόπους.
Τα στελέχη του κλιμακίου έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους με διάφορους τρόπους, ενημερώνοντας και τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Διαμηνύουν ότι εκτιμούν ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει να παίξει παιχνίδια με το ρωσικό δάνειο και να εξαντλήσει τη θητεία της χωρίς Μνημόνιο, ενώ σχολιάζουν τη στάση του Προεδρικού, αλλά και της Κεντρικής Τράπεζας, που θεωρούν ότι για χάρη εντυπώσεων εστιάζουν την προσοχή τους στις τράπεζες και παρακάμπτουν τα δημοσιονομικά.

Δεν δεσμευτήκαμε για αντιπροτάσεις τον Αύγουστο
Ο Yπουργός Οικονομικών στον οποίο θέσαμε τις πληροφορίες μας, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει διαπιστώσει δυσαρέσκεια εκ μέρους της Τρόικας. Τόνισε μάλιστα ότι η εικόνα που αποκόμισε την περασμένη Παρασκευή σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τα μέλη της Τρόικας ήταν εντελώς αντίθετη. Είπε επίσης ότι ποτέ δεν δεσμευτήκαμε απέναντι στην Τρόικα χρονικά για αντιπροτάσεις μέσα στον Αύγουστο.

σχετικά άρθραΚατέρρευσαν οι συνομιλίες της Lufthansa με το συνδικάτο των εργαζομένωνΙσπανία: Άντλησε 3,6 δισ. από έντοκαΠρος άντληση έως και 65 εκατ. δολ. η HSBCΗSH Νοrdbank: Μηνύει Goldman Sachs και Μorgan Stanley για υπόθεση στεγαστικών δανείωνBank of America: Η Ελλάδα αντέχει, αλλά…Deutsche Bank: Προειδοποιεί για κίνδυνο ύφεσης στην Αυστραλία το 2013Σε ναυάγιο Κινεζική επένδυση 600 εκατ. ευρώ στη ΚύπροΣε ύψος-ρεκόρ τα “τοξικά” δάνεια των ισπανικών τραπεζώνΤι μπορεί να φέρει η ρήξη Ντράγκι-BundesbankSpiegel: Αποκλιμάκωση των spreads με παρέμβαση από την ΕΚΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα