Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναθεώρησε εκτιμήσεις για πληθωρισμό και επιτόκια

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της, δηλώνοντας πως πρόκειται να διατηρήσει ιδιαίτερα χαμηλά τα επιτόκια μέχρι τουλάχιστον την άνοιξη του 2020.

Η κεντρική τράπεζα προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι θα διατηρούσε τα επιτόκια χαμηλά για παρατεταμένη περίοδο, χωρίς να αναφέρει ημερομηνίες.

Επίσης πρόσθεσε ότι παρακολουθεί τους κινδύνους από τις διεθνείς οικονομίες.

Η

νομισματική πολιτική της ήταν αμετάβλητη. Διατήρησε τον στόχο για το 10ετές κρατικό ομόλογο κάνοντας λόγο για μηδενική σχεδόν απόδοση, ενώ διατήρησε το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο καταθέσεων στο -0,1%.

Η αναθεώρηση των εκτιμήσεών της υποδηλώνει ότι η BoJ ήθελε να αποσαφηνίσει ότι δεν πρόκειται να αυξήσει σύντομα αυτά τα επιτόκια, σύμφωνα και με τις προηγούμενες δηλώσεις από τις άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Στο τριμηνιαίο της report, η τράπεζα αναφέρει ότι οι δομικές τιμές καταναλωτή πιθανότατα θα διαμορφωθούν στο 1,6% για τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2022.

Εάν συμβεί αυτό, θα έχει μείνει μόλις ένας χρόνος για τον διοικητή Haruhiko Kuroda να πετύχει τον στόχο του για την άνοδο του πληθωρισμού στο 2%, προτού λήξει η δεύτερη θητεία του ως διοικητή τον Απρίλιο του 2023.

Keywords
Τυχαία Θέματα