Με σκόνη και ζέστη η έξοδος των εκδρομέων - Με καλό καιρό η επιστροφή

Με την αφρικανική σκόνη να κυριαρχεί στο σκηνικό του καιρού μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο και τον καιρό την Κυριακή του Πάσχα να είναι γενικά καλός σε ολόκληρη τη χώρα, το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας και φυσικά τον καιρό που θα έχουμε την Πρωτομαγιά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο καιρός

αναμένεται να είναι καλός σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να μην παρουσιάζει ιδιαίτερη μεταβολή. Την Τρίτη ο καιρός θα συνεχίσει να είναι γενικά αίθριος, ενώ και την Πρωτομαγιά δεν αναμένονται αλλαγές σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.

Φουλ... σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα

Με υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες θα κινηθεί το θερμόμετρο τη Μ. Πέμπτη, αλλά το «πέπλο» της αφρικανικής σκόνης που καλύπτει τα πάντα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού.

Το θερμόμετρο θα φτάσει έως τους 25 βαθμούς Κελσίου τη Μ. Πέμπτη, ενώ οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα είναι αυξημένες, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στο νότιο Ιόνιο. Μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά αναμένονται πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και νότια, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για τη Μ. Πέμπτη:

Mακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά θαλάσσια έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές, αρχικά στο νότιο Ιόνιο και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ανεμοι: Ανατολικοί, νοτιοανατολικοί ασθενείς και βαθμιαία στα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες πιο πυκνές. Ανεμοι: Ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες νότιοι 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια
ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 βαθμιαία στα νότια έως 6
μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Δευτέρα του Πάσχα 29-04-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα
τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά νότιοι, 4 με 5 βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Τρίτη 30-04-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς
όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά νότιοι, 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.



Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Αύξηση παρατηρείται από την Μεγάλη Τετάρτη στα λιμάνια της χώρας με τους εκδρομείς του Πάσχα να συρρέουν στα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας αλλά και του Λαυρίου.

Τόσο η Τροχαία όσο και το Λιμενικό Σώμα βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου η έξοδος των Αθηναίων να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν ομαλότερα.

Από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν χθες τουλάχιστον 18 αναχωρήσεις πλοίων, ενώ στη Ραφήνα και το Λαύριο, 9 και 4 δρομολόγια αντίστοιχα.

Την Μ. Τρίτη καταμετρήθηκαν οι αναχωρήσεις προς τα νησιά του Αιγαίου τουλάχιστον 12.674 επιβατών και 2.234 ΙΧ οχημάτων. Από τη Ραφήνα αναχώρησαν 8 οχηματαγωγά πλοία μεταφέροντας 2.729 επιβάτες, 718 ΙΧ οχήματα, 116 φορτηγά και 41 δίκυκλα, ενώ από το λαύριο πραγματοποιήθηκαν 3 αναχωρήσεις πλοίων, ενώ αναχώρησαν 524 επιβάτες, 157 ΙΧ οχήματα, 25 φορτηγά και 9 δίκυκλα.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Αναζητήσεις
με ζεστη και σκονη ξεκινησε η εξοδος των εκδρομεων του πασχα
Τυχαία Θέματα