Η Σκωτία ζήτησε επίσημο διαζύγιο από το Ηνωμένο Βασίλειο…

Το επίσημο Brexit, οδήγησε την πρωθυπουργό της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζεον να καταθέσει και ως αίτημα στη βρετανική βουλή, την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Νίκολα Στέρτζεον είχε εκφράσει την άποψη ότι η Σκωτία θα έπρεπε να είχε στη διάθεσή της την επιλογή να αποφασίσει αν θα μείνει ή αν θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρ’ ότι οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τους Σκωτσέχους μοιρασμένους

στο ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος, η Στέρτζεον έκανε πράξη τις εξαγγελίες της και έφερε το θέμα στη βουλή, κερδίζοντας με ψήφους 69 έναντι 59 που ψήφισαν κατά.

Η βρετανική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο έχει ήδη διαμηνύσει στη Νίκολα Στέρτζεον και τους συνεργάτες της, ότι θα μπλοκάρει με κάθε τρόπο τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος στη Σκωτία, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας από τη Βρετανία, ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η αποκοπή από την ισχυρή χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου θα σημάνε μεν την ανεξαρτησία και τη μη αποδοχή του Brexit, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα συνεπάγεται την αυτόματη παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει η Σκωτία, θα είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη των χωρών που βρίσκονται υπό ένταξη και θα κριθεί ακριβώς με τα ίδια κριτήρια και προϋποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα