Η Πανεπιστημίου της ταλαιπωρίας δια χειρός Μπακογιάννη

Κυκλοφοριακή ασφυξία, μποτιλιάρισμα και εκνευρισμός  «σφραγίζουν» το μεγαλεπήβολο έργο του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Ο άνθρωπος, που θα μείνει στην ιστορία της Αθήνας σαν «ο δήμαρχος της ταλαιπωρίας», δεν έχει αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε στην περίοδο των Χριστουγέννων και η Αθήνα σφύζει από ζωή.

Ο λόγος για τον «Μεγάλο Περίπατο» που, σύμφωνα με τις αρχικές διακηρύξεις, «θα έφερνε την πόλη στην υπηρεσία των κατοίκων

και των επισκεπτών, και θα άλλαζε την καθημερινότητα προς το καλύτερο».

Η πραγματικότητα είναι μάλλον αρκετά διαφορετική από τις διακηρύξεις. Τρία χρόνια μετά την έναρξη της υλοποίησής του, ο «Μεγάλος Περίπατος» μάλλον δεν δικαίωσε τις προσδοκίες.  

Ένας από τους πλέον εμβληματικούς δρόμους της Αθήνας, η Πανεπιστημίου, παραμένει εργοτάξιο, όπου τα συνεργεία προσπαθούν να συνεχίσουν την υλοποίηση του έργου μέσα στις γιορτές.

Πεζοί και οδηγοί που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας βιώνουν μια απίστευτη ταλαιπωρία, με τα αυτοκίνητα στις ώρες αιχμής σχεδόν ακινητοποιημένα, καθώς από τις πέντε λωρίδες κυκλοφορίας της Πανεπιστημίου παραμένουν πλέον προς χρήση μόνο οι τρεις.

Τι θα άλλαζε αν αυτά τα έργα, με τα σκαψίματα και τις αναδιαμορφώσεις στα πεζοδρόμια, σταματουσαν αυτή την περίοδο; Γιατί να δείχνει αυτή την εικόνα η Πανεπιστημίου στην καρδιά των Χριστουγέννων;

Keywords
Αναζητήσεις
i-panepistimiou-tis-talaiporias-dia-cheiros-bakogianni.htm
Τυχαία Θέματα