Η Κορέα απειλεί – Οι πρέσβεις μένουν στην Πιονγιανγκ – “Σύμμαχοι” ΗΠΑ -Κίνα

10:42 7/4/2013 - Πηγή: BankWars

Tεταμένο παραμένει το κλίμα στην χερσόνησο της Κορέας, με το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ να εμφανίζεται μιαν ανάσα από το να κάνει το… “μοιραίο λάθος”, όπως το χαρακτηρίζουν οι Αμερικανοί.

Η Βόρεια Κορέα τις τελευταίες ώρες ενισχύει την “πολεμική ρητορική της”, αφού η τηλεόραση της Βόρειας Κορέας μεταδίδει πλέον σχεδόν αποκλειστικά στρατιωτικά φιλμ, παρελάσεις, ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων ακόμα και τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να επιδεικνύει

στους στρατηγούς του πώς λειτουργεί ένα πιστόλι!

Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα είχε μετακινήσει τουλάχιστον δύο στρατηγικούς πυραύλους τύπου Musudan, στην ανατολική της ακτή, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως οι πιο πύραυλοι της Βόρειας Κορέας ενδεχομένως να είναι σε θέση να φθάσουν μέχρι την Αλάσκα, αλλά όχι στο υπόλοιπο της ηπειρωτικής χώρας των ΗΠΑ.

Παρά την προειδοποίηση του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας προς τις ξένες διπλωματικές αποστολές ότι «δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια των διπλωματών» μετά τις 10 Απριλίου, το προσωπικό σχεδόν όλων των ξένων πρεσβειών στην Πιονγιάνγκ παραμένει στη θέση του.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το τελευταίο ξέσπασμα της Βορείου Κορέας μπορεί να οδηγήσει σε μια αναπάντεχη σινο-αμερικανική προσέγγιση.

Το Πεκίνο χαρακτήρισε «λυπηρές» τις κινήσεις της Πιονγιάνγκ, γεγονός που αποτελεί ηχηρό «χαστούκι», καθώς προέρχεται από τον μεγαλύτερο οικονομικό και διπλωματικό σύμμαχο της Βορείου Κορέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα