Η Γερμανία δεν έχει αποκλείσει το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, λέει η Handelsblatt

Η νέα βοήθειας αλλά ακομη και το κούρεμα στο ελληνικό χρέος, συμπεριλαμβάνονται στα «σενάρια» που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, σύμφωνα με 5σέλιδο κείμενο, το οποίο επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το εν λόγω

«κείμενο εργασίας», απαντά στις επικρίσεις του αριστερού κόμματος Die Linke και το υπουργείο τονίζει ότι δεν ενδείκνυται για άντληση συμπερασμάτων.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου S. Kampeter, φέρεται να επιβεβαιώνει για πρώτη φορά την ύπαρξη του εσωτερικού εγγράφου, που εξετάζει τα σενάρια επιπλέον χρηματοδότησης ή κουρέματος».

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, γράφει η Handelsblatt, υπογράμμισε ότι πρόκειται για «έγγραφο εργασίας» για εσωτερική συζήτηση και εξαιτίας του χαρακτήρα του, το έγγραφο «δεν ενδείκνυται ακόμη για δημοσίευση ενδιάμεσων ή τμηματικών αποτελεσμάτων».

Το Βερολίνο βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία εξέτασης, τόνισε: «Η εσωτερική διαδικασία στην κυβέρνηση για λήψη αποφάσεων είναι ακόμη σε εξέλιξη».

Υπενθυμίζεται ότι η αναπληρωτής αρχηγός της ΚΟ του αντιπολιτευόμενου Die Linke, Ζάρα Βάγκενκνεχτ, κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση ότι «θέλει ξανά να συνεχίσει τα ψέματα στη δημοσιότητα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, προφανώς μέχρι και μετά τις ευρωεκλογές».

Original article: Η Γερμανία δεν έχει αποκλείσει το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, λέει η Handelsblatt.

Keywords
Τυχαία Θέματα