Η Ελλάδα κερδίζει τους επαίνους του Σόιμπλε

Στα εγκωμιαστικά σχόλια που έλαβε η Ελλάδα από τον υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην ελληνική οικονομία αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg.

Oι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις άσκησαν πιέσεις στην Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, να κλείσει το ζήτημα με τις

κρατικές αμυντικές βιομηχανίες και να καλύψει τις τρύπες στον προϋπολογισμό του 2014, διαμηνύοντας ωστόσο ότι η βοήθεια θα συνεχίσει να «ρέει» προς την χώρα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ανακοίνωσαν ότι η δόση του 1 δις ευρώ ενδεχομένως να εκταμιευθεί πριν από τα τέλη του έτους με τον υπ.Οικονομικών της Ελλάδας, Γ.Στουρνάρα να υποστηρίζει ότι αυτό θα συμβεί μετά τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα, αλλά και της δύσκολης πολιτικής κατάστασης, αλλά η δουλειά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Eurogroup, J.Dijsselbloem, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν ακόμα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν εντός του 2014.

Ωστόσο, ιδιαίτερη αναφορά κάνει το δημοσίευμα στα εγκωμιαστικά σχόλια του Schaeuble απέναντι στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Είναι στη σωστή κατεύθυνση, πέρασε τον προϋπολογισμό της. Οι αριθμοί είναι καλύτεροι, η ανάπτυξη και το έλλειμμα κινούνται καλύτερα από ότι εκτιμούσαμε πριν από ενάμιση χρόνο» υποστήριξε ο Schaeuble, ο οποίος είναι γνωστός για τη σκληρή κριτική του κατά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων είναι το τελευταίο προαπαιτούμενο που πρέπει να εκπληρωθεί προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του 1 δις ευρώ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες με τους υπουργούς Οικονομικών να επισημαίνουν την πρόοδο της Ελλάδας, να χαιρετίζουν την επικείμενη έξοδο της Ιρλανδίας και της Ισπανίας από τα προγράμματα διάσωσης και να εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο ότι η Σλοβενία δεν θα χρειαστεί ευρωπαϊκά χρήματα για να διασώσει το τραπεζικό της σύστημα.

Original article: Η Ελλάδα κερδίζει τους επαίνους του Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα