Αισιόδοξοι οι Έλληνες εργοδότες: Θα αυξηθούν οι προσλήψεις το 2014

Η πλειονότητα των ευρωπαίων εργοδοτών αναμένει αύξηση των προσλήψεων το 2014, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ManpowerGroup. Μάλιστα, η Ελλάδα εμφανίζει τη μεγαλύτερη βελτίωση κλίματος, καθώς οι προβλέψεις για προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 17%.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η παγκόσμια έρευνα εξέτασε τα σχέδια προσλήψεων περισσοτέρων από 65.000 εργοδοτών σε 42 χώρες για το α’ τρίμηνο του 2014 και βρήκε πως σε 16 από 24 ευρωπαϊκές χώρες, η πλειονότητα

των εργοδοτών αναμένει να αυξήσει τις προσλήψεις. Το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, μόνο 11 ευρωπαϊκές χώρες προέβλεπαν αύξηση των προσλήψεων το α’ τρίμηνο του 2013.

«Οι εργοδότες είναι επιφυλακτικά αισιόδοξοι αναφορικά με τις προθέσεις τους για προσλήψεις», ανέφερε ο Darryl Green, πρόεδρος της ManpowerGroup για την περιοχή Βόρειας Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας-Ειρηνικού.

Την μεγαλύτερη αισιοδοξία για προσλήψεις εκφράζουν οι Πολωνοί, Ούγγροι και Έλληνες εργοδότες. Σύμφωνα μάλιστα με την Manpower, η Ελλάδα εμφανίζει τη μεγαλύτερη βελτίωση κλίματος, καθώς οι προβλέψεις για προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 17%.

Η έρευνα βρήκε επίσης ισχυρή πρόθεση προσλήψεων στους χρηματοοικονομικούς τομείς της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, και σημαντική αύξηση της πρόθεσης προσλήψεων στον αγροτικό τομέα της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Original article: Αισιόδοξοι οι Έλληνες εργοδότες: Θα αυξηθούν οι προσλήψεις το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα