Η αξία της γυναικείας φιλίας! Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στις φίλες σας

12:58 3/8/2020 - Πηγή: BankWars

Γράφει η Δρ. Τζούλια Μισιτζή

Οι γυναίκες αισθάνονται, ότι μπορούν να υπολογίζουν στις φίλες τους όταν διακατέχονται από άγχος.

Αυτό έχει φυσιολογική ερμηνεία, αφού οι γυναίκες παράγουν οιστρογόνα, τα οποία ενισχύουν την επίδραση της πεπτιδικής ορμόνης ωκυτοκίνης. Η ωκυτοκίνη, ή αλλιώς η «ορμόνη της αγάπης», προκαλεί συναισθήματα στοργής και δεσμού.

Το αποτέλεσμα της ενίσχυσης αυτής είναι ακόμη περισσότερη ενσυναίσθηση, δεκτικότητα πρός τους άλλους, ευκολία στη σύνδεση μαζί τους και στην αποδοχή τους.

Οι

άνδρες, από την άλλη πλευρά, απελευθερώνουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης όταν επηρεάζονται από το άγχος, γεγονός που μειώνει τις ηρεμιστικές επιδράσεις της ωκυτοκίνης, με αποτέλεσμα να αντιδρούν πιο απότομα και έντονα.

Πολλές είναι οι έρευνες που καταδεικνύουν τη θετικά ισχυρή επίδραση της γυναικείας φιλίας. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού, σε πρώιμο στάδιο, ήταν τέσσερις φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από τον καρκίνο, αν δεν είχαν πολλές φίλες.

Αυτές, που είχαν μια μεγαλύτερη ομάδα από φίλες και έπασχαν από καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο, είχαν πολύ καλύτερη επιβίωση. Όπως και να το δείτε οι φίλες σας είναι ο θησαυρός σας, δεδομένου ότι είναι η ραχοκοκαλιά του συστήματος στήριξής σας!

Αφιερώστε τους λοιπόν λίγο ή και περισσότερο από τον χρόνο σας.

Πηγη: healthyvoice.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα