Η Α.ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Τα σχέδια της κυβέρνησης

09:52 1/4/2014 - Πηγή: BankWars

(upd)Στις 11 Απριλίου θα πισκεφθεί την Ελλάδα η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», η Angela Merkel επίκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να εκφράσει την έμπρακτη στήριξη της Γερμανίας στον Αντώνη Σαμαρά.

ΤΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», ο Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς αναμένει στην Αθήνα, πριν από το Πάσχα (10-15 Απριλίου) τελικά, την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Για τον Πρωθυπουργό η συνάντηση με την κυρία Μέρκελ θα σημαίνει μια έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης και προσωπικά του ιδίου, ενώ θα έχει και την ευκαιρία να συζητήσει τα επόμενα βήματα ειδικά επί της συμφωνίας για το χρέος που απασχολεί πλέον τον κ. Σαμαρά.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει ο κ. Σαμαράς στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η ελληνική κυβέρνηση το βράδυ της Τρίτης στους 28 υπουργούς Οικονομικών και σε άλλους υψηλούς προσκεκλημένους, στο Μουσείο της Ακρόπολης.Εκεί ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε η κυβέρνηση και τις θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός για να υλοποιηθεί το οικονομικό πρόγραμμα. Ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί στην εκπλήρωση του χρέους της ελληνικής πλευράς και θα τονίσει το χρέος που έχει και η πλευρά των πιστωτών – μέλη της Ε.Ε. έναντι της Ελλάδας.Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει και την απόφαση του Eurogroup της 5ης Μαΐου, η οποία και θα θέσει τις βάσεις για να διευθετηθεί το ελληνικό χρέος, ενώ πολύ πριν από τις ευρωεκλογές εκτιμούν τραπεζικοί παράγοντες θα επιχειρηθεί η έξοδος στις αγορές για να αντληθεί ποσό ύψους 2 δισ. ευρώ με επιτόκιο που θα υπερβαίνει κατ’ ελάχιστο το 5%.Η έξοδος στις αγορές θεωρείται επιβεβλημένη για πολλούς λόγους, πολιτικούς, ψυχολογικούς, κ.α., κυρίως διότι θα δοθεί το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της οριστικά την εποχή του μνημονίου και η κρίση τελειώνει.

Αυτό θα είναι και ένα από τα όπλα της ΝΔ στη μάχη των ευρωεκλογών, πριν από τις οποίες θα διατεθεί το κοινωνικό μέρισμα των 500 εκατ. Ευρώ. Ακόμη ο Πρωθυπουργός προσδοκά σε περαιτέρω βελτίωση του οικονομικού κλίματος, μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank που αναμένεται τις επόμενες ημέρες σε συνδυασμό και με τη συμφωνία για το «Ελληνικό» που εκτιμάται πως θα συμβάλλει στην ελληνική οικονομία κατά 1,2% του ΑΕΠ για αρκετά χρόνια.

Original article: Η Α.ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Τα σχέδια της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα