Η αμερικανική Cerberus θα πουλήσει μερίδιά σε Deutsche Bank και Commerzbank

Ο αμερικανικός κολοσσός των επενδύσεων Cerberus θα πουλήσει ένα μεγάλο μερίδιο από το μερίδιο του στην Deutsche Bank και την Commerzbank, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ειδικότερα, η Cerberus, η οποία σήμερα κατέχει το 3% περίπου της Deutsche Bank και το 5% περίπου της Commerzbank και είναι μεταξύ των μεγαλύτερων δέκα επενδυτών

και στις δύο τράπεζες, θα πουλήσει 21 εκατ. μετοχές της Deutsche Bank και 25,3 εκατ. μετοχές της Commerzbank, όπως ανακοίνωσε η Morgan Stanley η οποία έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει τις πωλήσεις.

Η Cerberus, η οποία απέκτησε συμμετοχή και στις δύο τράπεζες το 2017, είναι πιθανό να αντλήσει 443 εκατ. ευρώ ($502 εκατ.) σύμφωνα με το guidance που έχει δοθεί για τις τιμές. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα discount περίπου 3% σε σύγκριση με το κλείσιμο των μετοχών τη Δευτέρα.

Η πώληση των μετοχών θα μειώσει το μερίδιο της Cerberus στην Deutsche Bank στο 2% περίπου και στην Commerzbank στο 3%.

Στο παρελθόν η Cerberus είχε ταχθεί υπέρ μιας συγχώνευσης των δύο μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών. Από την αγορά των μεριδίων, οι μετοχές των δύο τραπεζών έχουν υποχωρήσει πάνω από 20%.

Οι μετοχές των Deutsche Bank και Commerzbank υποχωρούν 1.9% και 4,9% αντίστοιχα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση της είδησης για την πώληση των μετοχών από την Cerberus.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα