Η Goolge απολύει το 6% του προσωπικού, η Netflix με ρεκόρ συνδρομητών, χαρά ανόδου στη Wall

Τα ισχυρά κέρδη των Netflix και Alphabet έδωσαν πνοή στη Wall Street την Παρασκευή.

Ο Dow Jones κέρδισε 1%, 330 μονάδες και έκλεισε στις 33.375,49 μονάδες.

Ο S&P 500 κέρδισε  1,89% στις 3.972,61 μονάδες

Ο Nasdaq κέρδισε 2,66% στις 11.940 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Nasdaq κέρδισε 0,55%, ενώ οι Dow και S&P 500 παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος. Ο Dow υποχώρησε κατά 2,71% και ο S&P 0,67%.

Ράλι

της Netflix που κέρδισε 7,8% μετά τα χθεσινά αποτελέσματα. Τα κέρδη της εταιρείας για το δ’ τρίμηνο του 2022 να ήταν αρκετά χαμηλότερα του αναμενομένου, αλλά ο αριθμός των συνδρομητών στην αυξήθηκε πέραν κάθε πρόβλεψης. 

Κέρδη 5,34% για την Alphabet, τη μητρική της Googe,  η οποία ανακοίνωσε πως καταργεί 12.000 θέσεις εργασίας, ή το 6% του εργατικού δυναμικού της.

H Google κόβει 12.000 θέσεις εργασίας – Απολύεται το 6% των υπαλλήλων παγκοσμίως

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ FED

Σε σημερινές δηλώσεις αξιωματούχων της Fed ο Κρίστοφερ Γουόλερ είπε ότι “ήρθε η ώρα να επιβραδύνουμε, αλλά όχι να σταματήσουμε την αύξηση των επιτοκίων”, ενώ ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς τόνισε ότι ο πληθωρισμός παραμένει “υπερβολικά υψηλός”.

— Η απόδοση του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 3,483% και του διετούς στο 4,181%

ΑΠΟΨΗ: ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΥΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ

Ότι οι αγορές “χειραγωγούνται” από τα “αόρατα” χέρια των ισχυρών, ελάχιστοι το αμφισβητούν. Αλλά και αυτοί οι λίγοι, γίνονται ακόμα λιγότεροι.

Δείτε με απλά λόγια το “γιατί”:

Θέλουν να ανεβάσουν τη Wall Street και μαζί με αυτήν όλα σχεδόν τα χρηματιστήρια την επομένη; Βγαίνουν δύο αξιωματούχοι, ένας Οίκος και ένας “ανώνυμος” παράγων της αγοράς  και δηλώνουν, εν μέσω συνεδρίασης, ότι ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια εκτόνωσης και η FED θα αυξήσει μεν τα επιτόκια, αλλά …λίγο. Άρα, οι φόβοι για ύφεση δεν έχουν βάση. Ή και αν έχουν, η ύφεση θα είναι περιορισμένη και μικρής χρονικά διάρκειας.

Θέλουν να ρίξουν τη Wall Street; “Αναζωπυρώνονται οι φόβοι για τον πληθωρισμό, η Fed επιμένει στις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων για να τον τιθασεύσει, η ύφεση είναι προ των πυλών, η αγορά εργασίας δείχνει ισχυρή και με ισχυρή αγορά εργασίας ο πληθωρισμός δεν πέφτει.” Αν μάλιστα θελήσουν να το κάνουν το “παραμύθι” πιο τρομακτικό, βάζουν μέσα και την παράμετρο του κορωνοιού στην Κίνα και…δένει το γλυκό.

Ειδικά την Κίνα, τα “αόρατα” χέρια, την χρησιμοποιούν …δια πάσαν νόσον, είτε για άνοδο είτε για πτώση των χρηματιστηρίων. Θέλουμε άνοδο; “όλα καλά με τα μέτρα της κινέζικης κυβέρνησης που καταργεί τα μέτρα περιορισμού που ίσχυσα για την πανδημία. Άρα, έρχεται και ανάπτυξη στην οικονομία της Κίνας, θα αυξηθεί και η ζήτηση για το πετρέλαιο” Θέλουμε πτώση; “Χιλιάδες οι νεκροί από κορωνοιό στην Κίνα, καίνε στους δρόμους τους νεκρούς, μειώνεται ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ σε σχέση με αυτόν που είχαν υπολογίσει οι …αναλυτές (από την πολυθρόνα του σαλονιού τους προφανώς), έρχεται μεγάλη μείωση στη ζήτηση ενέργειας από τη δεύτερη οικονομία του πλανήτη, νέες ανησυχίες για την εφοδιαστική αλυσίδα….”

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα