Ζελένσκι σε Δύση: Μόνη λύση, η αποστολή αρμάτων – Δεν συμφώνησαν οι υπουργοί Άμυνας, σύμμαχοι του Κιέβου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκτίμησε απόψε ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση» παρά μόνο η αποστολή βαρέων αρμάτων από τη Δύση στη χώρα του, λίγες ώρες αφότου οι σύμμαχοι του Κιέβου δεν κατάφεραν να λάβουν καμία απόφαση για το θέμα αυτό, στη σύνοδό τους στο Ράμσταϊν της Γερμανίας.

«Ναι, θα χρειαστεί να αγωνιστούμε για τον εφοδιασμό με σύγχρονα άρματα, όμως καθημερινά καθιστούμε προφανές το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο η λήψη μιας απόφασης για τα άρματα»,

ανέφερε ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο, νυχτερινό διάγγελμά του.

«Οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν! Με άρματα ή χωρίς αυτά. Αλλά κάθε άρμα από το Ράμσταϊν σημαίνει ζωές Ουκρανών που θα σωθούν», έγραψε εξάλλου στο Telegram η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεσουκ.

Ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, συμμετείχε σήμερα, εκπροσωπώντας τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και την Ελλάδα, στη σύσκεψη υπουργών ‘Αμυνας με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία.

Όπως ανακοινώθηκε, η σύσκεψη διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού ‘Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Ώστιν, με τη συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών ‘Αμυνας και υψηλόβαθμων αξιωματούχων των κρατών-μελών καθώς και χωρών εταίρων του ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο των εργασιών της σύσκεψης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή αμυντικού εξοπλισμού, στην εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνεργασία μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών για κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών.

ΝΑΤΟ: Kάθε χώρα πρέπει να αποφασίσει ξεχωριστά αν θα δώσει άρματα στην Ουκρανία

Η Γερμανία και οι άλλες χώρες που στηρίζουν την Ουκρανία στην προσπάθειά της να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή θα πρέπει να αποφασίσουν η κάθε μια ξεχωριστά αν θα εφοδιάσουν το Κίεβο με βαρέα άρματα μάχης, υποστήριξε σήμερα ο Ολλανδός πρόεδρος του Στρατιωτικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ.

Νωρίτερα σήμερα, στη σύνοδο των Δυτικών συμμάχων της Ουκρανίας στην Αεροπορική Βάση του Ράμσταϊν δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για την παράδοση γερμανικών αρμάτων Leopard 2 στην Ουκρανία. Ωστόσο ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι προσπάθειες των χωρών τελικά θα καρποφορήσουν.

Προσωπάρχης ουκρανικής προεδρίας: Το Κίεβο θα λάβει τελικά τη στρατιωτική βοήθεια που χρειάζεται

Ο προσωπάρχης της ουκρανικής προεδρίας διαβεβαίωσε σήμερα ότι το Κίεβο θα λάβει τελικά από τη Δύση τη στρατιωτική βοήθεια που χρειάζεται για να νικήσει τη Ρωσία.

«Ισχυροποιούμαστε. Και ό,τι δεν έχουμε ακόμη λάβει, θα το λάβουμε», έγραψε στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ο Άντρι Γέρμακ, ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Γέρμακ έκανε αυτό το σχόλιο αφού ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας ανέφερε ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τον εξοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων με γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αεροπορική Βάση Ράμσταϊν της Γερμανίας.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα