Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Τρία “όχι” για αυξήσεις σε φόρους, μισθούς, συντάξεις

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: Σε συνέντευξή του ο Γ.Στουρνάρας λέει «Όχι» σε μείωση των μισθών και κύριων συντάξεων, «όχι» σε αύξηση φόρων και «όχι» σε ενδεχόμενο νέου ασφαλιστικού.

- ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥς ΛΕΕΙ ΟΤΙ«ονομαστικό κούρεμα δεν μπορεί να γίνει» και πως «η μείωση του χρέους πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να τον θέλουν όλοι».
- ΕΚΤΙΜΑ πως το 2014 είναι

πολύ πιθανό η χώρα να βγει στις αγορές για ένα μικρό ποσό. Διευκρινίζει, δε, πως η επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να βγει στις αγορές έστω και δοκιμαστικά, αλλά γι αυτό υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: «να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα βιώσιμο και θετικός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης».

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ: Σε ερώτηση, τέλος, περί της θεωρίας των δύο άκρων, ο κ. Στουρνάρας σημειώνει πως «άκρο είναι ο,τιδήποτε κάνει εγκληματικές πράξεις. Οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια, απ΄όπου κι αν προέρχεται, είτε από την άκρα Αριστερά, είτε από την άκρα Δεξιά, είτε απ΄όπουδήποτε είναι τιμωρητέα και δεν συνάδει με τη δημοκρατική ευαισθησία του ελληνικού λαού. Πολιτικά, όμως, αυτή τη στιγμή εγώ βλέπω ένα άκρο και όχι δύο».

Keywords
Τυχαία Θέματα