“Γραμμή” ΚΚΕ να βγουν οι κουκούλες Σαράφη-Κελέση αποφασίζει η Προανακριτική – Ερώτημα η Τουλουπάκη

Οι …άφαντοι Μάξιμος Σαράφης και Αικατερίνη Κελέση που “έστησαν” την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και ακόμα…αναζητούνται,  βάζουν το πολιτικό σκηνικό σε νέες περιπέτειες. Και το πιθανότερο, στη σημερινή συνεδρίαση, να δούμε αυτό που δεν περίμενε κανείς: Τα μέλη της Επιτροπής από όλα τα κόμματα, πλην ΣΥΡΙΖΑ, να ταυτιστούν με την πρόταση του ΚΚΕ (Νίκος Καραθανασόπουλος), να αποχαρακτηριστούν οι δύο

μάρτυρες.

Αν ληφθεί αυτή η απόφαση ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Μπούγας θα αποστείλει σχετικό αίτημα προς την Ελένη Τουλουπάκη η οποία και τους ενέταξε στο καθεστώς προστασίας.

Ερώτημα όμως είναι το πως θα αντιδράσει η εισαγγελέας Διαφθοράς. Μέλη της επιτροπής  ζητούν να γίνουν πιο αποφασιστικά βήματα, όπως για παράδειγμα να αποσταλεί επιστολή  προς  τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη των χειρισμών της εισαγγελίας Διαφθοράς Παναγιώτη Μπρακουμάτσο στην οποία θα καταγράφει “όλες τις αντιθεσμικές ενέργειες της κυρίας Τουλουπάκη που στοχεύουν στην παρεμπόδιση του έργου της προανακριτικής”

. Μεταξύ άλλων θα αναφέρει πως η εισαγγελέας εξακολουθεί να κρατά παράτυπα στο συρτάρι της κρίσιμα έγγραφα απο τις αμερικανικές αρχές. Υπενθυμίζεται πως για το ίδιο θέμα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής που διεξάγει την παράλληλη έρευνα κατηγόρησε την κυρία Τουλουπάκη ότι αποκρύπτει κρίσιμα έγγραφα και παραβιάζει την έννομη τάξη.

Χθες πάντως, εισαγγελικές πηγές διέρρεαν ότι  μόνο η εισαγγελία Διαφθοράς έχει την αρμοδιότητα να άρει το καθεστώς προστασίας.

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σήμερα  αναμένεται να συνταχθεί και η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής  Κώστα Τασούλα με την οποία θα ζητείται η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου αναφορικά με τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο π. αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στο «Open» αναρωτήθηκε για ποιο λόγο καλούνται να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την Novartis, σε μια Επιτροπή που εξετάζει τις ευθύνες του ιδίου.
«Πέρα του παρανόμου της προσκλήσεώς τους των προστατευόμενων μαρτύρων διότι ο νόμος λέει ότι αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους μόνο στο Δικαστήριο και με συναίνεσή τους» είπε σε παρέμβασή του, ο κ. Παπαγγελόπουλος και συνέχισε: «Η Επιτροπή ερευνά τις δικές μου ευθύνες για τα φοβερά και τρομερά που έχω κάνει εις βάρος της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Τι σχέση έχουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες με την υπόθεση αυτή; Εδώ η Επιτροπή δεν καλεί τον μηνυτή μου, τον Αντ. Σαμαρά. Τον κρύβει».

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Την πόρτα της αίθουσας που συνεδριάζει η επιτροπή θα περάσει το μεσημέρι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κ. Τζαννακόπουλος  θα επικρίνει με σφοδρότητα τις κινήσεις των μελών της πλειοψηφίας ενώ οι βουλευτές θα του ζητήσουν εξηγήσεις για τους χειρισμούς που έκανε στην υπόθεση όταν ήταν υπουργός.
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε προκαλέσει θόρυβο όταν ανακαλύφθηκε ότι επισκέφτηκε τον Άρειο Πάγο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα λίγη ώρα αργότερα μπήκε στο κτίριο και η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.  Αν και οι περισσότεροι συσχέτισαν την επίσκεψη με τη Novartis o Δημήτρης Τζανακόπουλος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για σύμπτωση.​

Πηγές Αρείου Πάγου: Νόμιμο το ένταλμα βίαιης προσαγωγής αλλά δεν έχουν ποινικές ευθύνες

Keywords
Τυχαία Θέματα