Βουλιάζει η ΕΕΔΕ – Πωλείται το κτίριο στα Κ.Πατήσια – Φαγοπότι εκατομμυρίων από κοινοτικά προγράμματα

H ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων) πωλεί το ακίνητο έκτασης 11.500 τ.μ. στα Κάτω Πατήσια στο οποίο στεγάζεται.

Ενώ διαχειρίσθηκε ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους άνω των 80 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, κυρίως από Ευρωπαϊκά προγράμματα, βρίσκεται σε θέση οικονομικής κατάρρευσης!

Τα 9 περίπου εκατ. ευρώ άνοιγμα σε τράπεζες και οφειλές σε εργαζόμενους, τα  αρνητικά

ιδία κεφάλαια 3,765 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2018 και η  υποχρέωση επιστροφής 700.000 ευρώ προς τις Βρυξέλλες καθώς δεν έχουν κατατεθεί παραστατικά, είναι στοιχεία που δημιουργούν προϋποθέσεις μη αναστρέψιμες για την Εταιρεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Capital, με βάση το business plan που έχει αποσταλεί προς τις Τράπεζες και δη προς την Alpha Bank, προκύπτει πως τα κεφάλαια τα οποία εκτιμάται ότι θα λάβει η ΕΕΔΕ από την πώληση του κτηρίου, και από το “κούρεμα” στις απαιτήσεις των εισηγητών και των προμηθευτών, δεν καλύπτουν το συνολικό της άνοιγμα.

“Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΔΕ κ. Γιώργος Σκριμιζέας, εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα υπάρξει αναστροφή της κατάστασης και στόχος του είναι στο τέλος της χρήσης η ΕΕΔΕ να εμφανίσει θετικό ταμείο.

Την ίδια στιγμή καταγγελίες υπάρχουν και για υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης από εταιρείες που “στήθηκαν” από πρόσωπα που έχουν σχέση με μέλη που είχαν περάσει από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΔΕ. Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Σκριμιζέας υποστήριξε ότι υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις για μια και μοναδική περίπτωση η οποία και εξετάζεται από την ΕΕΔΕ και από το αποτέλεσμα της έρευνας θα καθοριστούν και οι ενέργειες στις οποίες θα προβεί η ΕΕΔΕ.

Κατά το παρελθόν πάντως και συγκεκριμένα το 2013 πόρισμα που είχε συντάξει το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας και το οποίο είχε αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και στα κεντρικά του ΣΔΟΕ στην Αθήνα, είχε αποκαλύψει ότι σημαντικό μέρος από τα 12 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν έως το 2008 και εκταμιεύτηκαν το 2009 από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την υλοποίηση του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων τα είχαν καρπωθεί ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, στα οποία φέρονταν ως ιδιοκτήτες ανώτατα στελέχη της αναδόχου του έργου (ΕΕΔΕ)”

Keywords
Αναζητήσεις
κτηριο εεδεδ
Τυχαία Θέματα