Γιατί τα ελληνικά ομόλογα δεν πέφτουν απ’το απαγορευτικό 8% – Τι λένε οι αναλυτές

Το πρωί της Τετάρτης, οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων έφτασαν στο 8,401%, ενώ και χθες το απόγευμα ήταν σε υψηλά επίπεδα. Στις αρχές της εβδομάδας, οι αποδόσεις βρίσκονταν γύρω στο 8,042%.

“Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει μεγάλες οικονομικές ανάγκες για το 2015 και παραμένει στον αέρα το πώς θα καλυφθούν, κάτι που είναι πιθανό να προκαλέσει νευρικότητα στην αγορά”, ανέφερε στο CNBC η Sarah Pemberton, οικονομολόγος της Capital
Economics.

Όπως επισημαίνεται, η προσπάθεια της Αθήνας να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης νωρίτερα, προσκρούει αφενός στο δημοσιονομικό κενό του 2015, καθώς κυβέρνηση και τρόικα αδυνατούν να συμφωνήσουν στο μέγεθός του αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισης.

“Γίνεται πολύς ντόρος και η αγορά έχει δίκιο να ανησυχεί” αναφέρει από την πλευρά του ο Bill Blain, broker σταθερού εισοδήματος στη Mint Partners. “Εκλογές του χρόνου είναι πιθανές”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεγαλύτερη ανησυχία των επενδυτών έχει να κάνει με τυχόν απόρριψη των μεταρρυθμιστικών σχεδίων της κυβέρνησης από την τρόικα.

Σύμφωνα με τη Sarah Pemberton της Capital Economics “η κατακόρυφη άνοδος των αποδόσεων στα ελληνικά 10ετή τον Οκτώβριο δείχνει ότι το κλίμα που επικρατεί στην αγορά για την Ελλάδα παραμένει εύθραυστο και θεωρώ ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε διακυμάνσεις τους επόμενους μήνες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα