Για το Νταβός και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αναχωρεί ο Κ. Μητσοτάκης

Στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» θα βρεθεί στις 11.30 το πρωί, σήμερα Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το απόγευμα θα αναχωρήσει για το Νταβός της Ελβετίας, όπου αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τις επαφές του στο Φόρουμ, ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας

στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις και αβεβαιότητα, ενώ διαμορφώνονται νέες γεωπολιτικές συνθήκες.

Τις επόμενες δύο ημέρες στο Νταβός ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας, οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και στους οποίους ο Κ. Μητσοτάκης θα αναλύσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους στόχους της νέας τετραετίας της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και θα συμμετάσχει σε δημόσιες συζητήσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο, για τους στόχους του ενεργειακού μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας.

Αύριο Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, στο οποίο θα λάβει μέρος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς. Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον αρχισυντάκτη του γνωστού περιοδικού για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας «Foreign Policy» Ράβι Αγκραουάλ, ενώ προγραμματίζονται συνεντεύξεις σε CNN και Bloomberg.

Keywords
Αναζητήσεις
gia-to-ntavos-kai-to-pagkosmio-oikonomiko-foroum-anachorei-o-k-mitsotakis.htm
Τυχαία Θέματα