Για κακούργημα οι 12 συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια – Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα στους 12 συλληφθέντες κατά τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο εισαγγελέας άσκηση ποινική δίωξη στους 12 συλληφθέντες, κατά περίπτωση, για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν

τις απολογίες τους.

Σημειώνεται ότι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς περίπου 200 άτομα για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή Πατρών πέντε εκ των επτά συλληφθέντων μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην πορεία, με αφορμή την 11η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι πέντε συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν σήμερα στο δικαστικό μέγαρο, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Στην συνέχεια και τα πέντε άτομα οδηγήθηκαν εκ νέου στην Ασφάλεια Πατρών, όπου κρατούνται.

Οι δύο άλλοι συλληφθέντες που ήσαν ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

ΣΥΡΙΖΑ:Η Κυβέρνηση ευθύνεται για τις εικόνες ντροπής

«Στόχος της ΝΔ να εκφοβίσει το κίνημα της νεολαίας που αντιστέκεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την χθεσινή στάση της αστυνομίας στα Εξάρχεια μετά την πορεία για την επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

«Η ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, στην πορεία για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, έχει ως μοναδικό στόχο να εκφοβίσει το κίνημα της νεολαίας που αντιστέκεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την πλήρη ευθύνη για τις εικόνες ντροπής, με άντρες των ΜΑΤ να εξευτελίζουν διαδηλωτές, που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Αθήνας. κ
Παρά το δήθεν “σύγχρονο” προφίλ που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει, οι πρακτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά συνέχεια του κράτους της δεξιάς των δεκαετιών του ’50 και ’60».

Στο μεταξύ, στον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας και στο Συνήγορο του Πολίτη, παραπέμπει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, βίντεο και αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς από αστυνομικούς των ΜΑΤ, κατά την διάρκεια των χτεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στον Συνήγορο του Πολίτη στέλνει η ΕΛ.ΑΣ. περιστατικά «αστυνομικής βίας»

Keywords
Τυχαία Θέματα