ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τα μέτρα που προωθούνται «σκοτώνουν» τις ΑΠΕ

Τη λήψη πρωτοβουλιών κατά των ΑΠΕ καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ) και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης.

Την ώρα που η Ελλάδα βίωνε μια μαζική και δραστική απομάκρυνση κάθε επενδυτικής δραστηριότητας, οι ΑΠΕ αναδεικνύονταν στον μοναδικό

ουσιαστικά επενδυτικό πυλώνα για τη χώρα προσφέροντας στην ελληνική οικονομία πολύτιμες ανάσες, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ωστόσο δεν έχει υπάρξει ένα συγκροτημένο στρατηγικό σχέδιο για την αγορά ενέργειας στην Ελλάδα, αντίθετα «όλα γίνονται στο πόδι χωρίς μελέτη και με τρόπο ισοπεδωτικό κι οι κυβερνήσεις όχι μόνο δεν προσελκύουν νέες επενδύσεις, αλλά νομοθετούν σαν να θέλουν να εκδιώξουν κι όσους επενδυτές είναι ήδη εδώ» τόνισε ο επικεφαλής του ΕΣΗΑΠΕ.

Ο κ. Περιστέρης άσκησε κριτική τόσο στις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία επέλεξε να πριμοδοτήσει επενδύσεις με την μικρότερη εγχώρια προστιθέμενη αξία και το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής, σε βάρος των πλέον ανταγωνιστικών τεχνολογιών ΑΠΕ αλλά και στη σημερινή κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο δεν διευκολύνει την συνέχιση της επενδυτικής δραστηριότητας στις ΑΠΕ, αλλά μέσα σε λίγους μήνες έχει λάβει ή προωθεί μέτρα που κυριολεκτικά σκοτώνουν τις επενδύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα