Γ.Δραγασάκης: Γιατί πέφτει το χρηματιστήριο -Απάντηση στην αβεβαιότητα η γρήγορα αξιολόγηση –

Η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί την κατάλληλη απάντηση στις αβεβαιότητες καθώς θα ανοίξει αποφασιστικά τον δρόμο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δηλώνει στο Euro2day.gr ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στο euro2gay, ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και «δεν υπάρχει επομένως θέμα εκλογών» και στέλνει μήνυμα προς τους αγρότες τονίζοντας

ότι «το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στους διαμαρτυρόμενους αγρότες και τα άλλα κοινωνικά στρώματα είναι να επιτρέψουν άθελά τους να χρησιμοποιηθεί ο δικός τους αγώνας από εγχώρια και ξένα κέντρα που θέλουν κυβερνήσεις μαριονέτες, οικουμενικές ή άλλες για να μείνει άθικτο το παλιό σύστημα των κατεστημένων συμφερόντων».

Σχολιάζοντας τη χρηματιστηριακή αναταραχή, αναφέρει ότι: Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι από τις αρχές του έτους βρισκόμαστε εν μέσω ισχυρών πιέσεων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, εξαιτίας των ανησυχιών που υπάρχουν για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Ένας δεύτερος παράγοντας ανησυχίας είναι ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα αξιολογηθούν εκ νέου εντός του 2016, κάτι που δεν ισχύει για τις ελληνικές τράπεζες καθώς τα stress tests διενεργήθηκαν το 2015 και η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οπότε, μέσα σε αυτό περιβάλλον, η εγχώρια αγορά καθίσταται ιδιαίτερα ευάλωτη, ενώ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και την ύπαρξη κερδοσκοπικών παιχνιδιών. Επιπλέον, η κατάσταση επιδεινώνεται εξαιτίας και της προσπάθειας που καταβάλλουν ορισμένες πλευρές για τη δημιουργία κλίματος πολιτικής αστάθειας. Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε ότι η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί την κατάλληλη απάντηση στις αβεβαιότητες και θα ανοίξει αποφασιστικά τον δρόμο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα