ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ…

….ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ είδα το όνομά μου! Είμαι τελικά ένας άχρηστος! Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτεται ο μέσος Έλληνας διαβάζοντας την – έστω αμφισβητούμενη – λίστα με τα 2059 ονόματα που έχει φέρει τα πάνω κάτω σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους. Πέρα από το αν η λίστα είναι αυτή ακριβώς που έδωσε, η έξαλλη με τις εξελίξεις επί του θέματος αυτού, Κριστιν  Λαγκάρντ και πέρα από το αν οι περισσότεροι από τους αναφερόμενους νόμιμα έχουν ενεργήσει, γεγονός είναι ότι όσοι ονοματίζονται, δύσκολα θα βγάλουν από πάνω τους τη «ρετσινιά».

Ο Κ. Βαξεβάνης,

ούτως ή άλλως,  φαντάζει σαν… ήρωας στα μάτια των περισσότερων Ελλήνων, ενώ όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα φαντάζουν σαν… λαμόγια.

Βέβαια, η λογική λέει ότι  τα άτομα που παρουσιάζονται στη λίστα ως καταθέτες στη συγκεκριμένη ελβετική τράπεζα, δεν μπορούν να θεωρηθούν σε καμία περίπτωση αυτομάτως φοροφυγάδες. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν αναμφίβολα υψηλά εισοδήματα και  μπορούν να έχουν ανάλογες καταθέσεις. Μένει λοιπόν να διαπιστωθεί αν τα ποσά που έχουν διοχετεύσει στο εξωτερικό, δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα. Ποιος όμως αυτή τη στιγμή σκέφτεται σε αυτή τη χώρα λογικά; Και ποιος θα αποκαταστήσει αυτούς που δεν παρανόμησαν στα μάτια της «αδηφάγου» κοινής γνώμης;

Οι ευθύνες εκείνων που χειρίστηκαν το θέμα με τη λίστα είναι τεράστιες. Και επιτέλους, κάποιος από αυτούς, πρέπει να πληρώσει! Όπως πρέπει να πληρώσουν και όσοι από τη λίστα είναι φοροφυγάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα