Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Τεράστια η πρόοδος της Ελλάδας τους τελευταίους μήνες

13:55 9/9/2017 - Πηγή: BankWars

Σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική» ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ υπογραμμίζει ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να πιέζει για μια φιλόδοξη εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup για το χρέος, αρκεί η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τις μεταρρυθμίσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ σημειώνει την «τεράστια

πρόοδο στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες», χαρακτηρίζει «θετικό πρώτο βήμα» την έκδοση κρατικού ομολόγου τον Ιούλιο και εκφράζει την πεποίθηση ότι η χώρα «μπορεί τελικά να δει το τέλος του τούνελ» για την έξοδο από τα προγράμματα προσαρμογής. Παράλληλα όμως, επισημαίνει ότι «υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά – πολλοί άνεργοι και μια εύθραυστη ανάκαμψη – που σημαίνει ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν».

Αναφερόμενος στην παράμετρο του ΔΝΤ στο ευρωπαϊκό πλαίσιο οικονομικής διάσωσης, ο κ. Λεμέρ δήλωσε ότι θα είναι μεν «χρήσιμο να σκεφτούμε ξανά για τον συγκεκριμένο ρόλο διάφορων θεσμικών εταίρων» αλλά «για το μέλλον», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας κάνει λόγο για «αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον» της χώρας του «ιδίως στον μεταφορικό τομέα» της Ελλάδας. «Θα παρακολουθήσουμε στενά τις αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, και αναφέρεται στη 40μελή επιχειρηματική αποστολή που συνόδευσε τον Πρόεδρο Μακρόν στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι η Γαλλία είναι η 4η χώρα σε ύψος επενδύσεων στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Λεμέρ διακρίνει εξέλιξη στη στάση της Γερμανίας αναφορικά με την προοπτική περαιτέρω πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης στην Ευρωζώνη, διαβλέποντας ένα «μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας» μετά τις επικείμενες γερμανικές εκλογές, προς την κατεύθυνση «περισσότερης αλληλεγγύης» αλλά και «περισσότερης υπευθυνότητας» και δημοκρατίας. Σε κάθε περίπτωση, κατά τη γνώμη του, απέναντι στις προκλήσεις που γεννά η παγκοσμιοποίηση, η Ευρώπη θα πρέπει να διασφαλίσει δίκαιους κανόνες εμπορίου στη διεθνή σκηνή· «και αυτό δεν είναι προστατευτισμός αλλά διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα