Γαλλία: Προβάδισμα Μακρόν δείχνουν οι δημοσκοπήσεις εν όψει των προεδρικών εκλογών

Σαφές προβάδισμα στον πρώτο γύρο και καθαρή επικράτηση στον δεύτερο δίνουν για τον Εμανουέλ Μακρόν οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία εν όψει των προεδρικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 10 και στις 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway/Kea Partners, ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας

το 56% των ψήφων κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου απέναντι στη Μαρίν Λεπέν.

Κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει το 28% των ψήφων και ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν με 20%, Ζαν-Λικ Μελανσόν με 15%, η Βαλερί Πεκρές με 11% και ο Ερίκ Ζεμούρ με 10%.

Αν και σε αυτή τη δημοσκόπηση υπάρχει μια μικρή κάμψη στα ποσοστά του Μακρόν σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις, εντούτοις σε όλες τις μετρήσεις φαίνεται ότι θα επικρατήσει ανεξαρτήτως του ποιος από τους αντιπάλους του θα περάσει στον δεύτερο γύρο.

Σημειώνεται ότι ένα από τα σημεία για τα οποία δέχεται κριτική από τους αντιπάλους του ο πρόεδρος της Γαλλίας είναι το ότι δεν έχει συμφωνήσει στη διεξαγωγή debate, αν και ο ίδιος απαντά ότι την ώρα που υπάρχει πόλεμος στην Ευρώπη δεν γίνεται να κάνει περιοδείες και προεκλογικές ομιλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα