ΓΑΛΛΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ: ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Β’ΓΥΡΟ ΜΕ ΛΕΠΕΝ – ΜΕΛΑΝΣΟΝ – ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στη Γαλλία, λίγα 24ωρα πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, παραμένει πολύ υψηλό και θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκπλήξεις, επισημαίνει η BofA Merrill Lynch.

Το χειρότερο αποτέλεσμα για τις αγορές είναι η Le Pen και ο Melenchon να περάσουν στον β’ γύρο, ενώ αρνητικά θα αντιδράσουν και αν περάσουν ο Fillon και ο Melenchon, καθώς οι δημοσκοπήσεις,

σε αυτή την περίπτωση, δείχνουν ότι ο Melenchon θα μπορούσε να κερδίσει.

Όπως τονίζει η BofA, οι αγορές εξακολουθούν να υποτιμούν τους κινδύνους και δεν είναι προετοιμασμένες για τα χειρότερα.

Η αμερικάνικη τράπεζα βλέπει κινδύνους για το ευρώ από τις εκλογές, με την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου να αγγίζει το 1,10 σε ένα θετικό σενάριο με νίκη Macron ή Fillon , αλλά να πέφτει κάτω από την απόλυτη ισοτιμία και στο 0,90 στο αρνητικό σενάριο μίας νίκης Le Pen ή ο Melenchon.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

—-Η FAZ σχολιάζει την ξαφνική, απρόσμενη άνοδο που καταγράφει λίγο πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών ο υποψήφιος της Γαλλικής Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν. «Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία είναι τόσο κοντά, που ο καθένας τους είναι πιθανό να βρεθεί στον δεύτερο γύρο. Πιθανή θεωρείται ακόμη και μια αναμέτρηση του αριστερού Μελανσόν με την ακροδεξία Λε Πεν”.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της IFOP για το Paris Match και το Sud Radio, ο Μακρόν συγκεντρώνει το 23% των προτιμήσεων, παραμένοντας σταθερός σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων υπέστη η Μαρί Λεπέν με 22%.

Στην τρίτη θέση με 19,5% διατηρείται ο Ζαν Λικ Μελανσόν και ακολουθεί ο Φρανσουά Φιγιόν, με ποσοστό 19%.

Σταθερός στην πέμπτη θέση παραμένει ο σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν με 8%.

Keywords
Τυχαία Θέματα