Γ. Βαρουφάκης: Αν επικρατήσει το ΝΑΙ, θα παραιτηθώ!

12:02 2/7/2015 - Πηγή: BankWars

Αν επικρατήσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα παραιτηθώ”, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.
Σύμφωνα με τον υπουργό, εάν επικρατήσει το «ναι», ενδεχομένως να υπάρξει ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Εάν επικρατήσει το “ναι”, η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατό για να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές,

υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης.

«Θα προτιμούσα να κόψω το χέρι μου παρά να υπογράψω μια συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών. «Παράλληλα υποστήριξε ότι η συμφωνία πρέπει να είναι βιώσιμη. Εάν συμφωνούσαμε στις προτάσεις της 25ης Ιουνίου θα επιστρέφαμε στο ίδιο σημείο», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, με το ερώτημα να είναι πώς θα συμβεί αυτό. «Μην ακούτε εμένα που είμαι υπουργός Οικονομικών σε μια ριζοσπαστικά αριστερή κυβέρνηση για το χρέος. Ακούστε το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Το δημοψήφισμα αφορά το πώς θα παραμείνουμε στο ευρώ και γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες επιθυμούν την παραμονή στους στην Ευρωζώνη, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, απορρίπτοντας τα σενάρια περί εξόδου σε περίπτωση επικράτησης του «όχι».

Ερωτώμενος αν έλαβε τα 60 ευρώ που του αναλογούν από την τράπεζα, λόγω της επιβολής capital controls ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Δεν πήρα τα 60 ευρώ που μου αναλογούν. Θεώρησα ότι θα ήταν αναξιοπρεπές να στηθώ στο ΑΤΜ».

Keywords
Τυχαία Θέματα