Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ: Δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων όπως στην Κύπρο – Ο Τσίπρας δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο

Στην Ελλάδα δεν θα εφαρμοστεί μια λύση “τύπου Κύπρου” η οποία θα αφορά κούρεμα καταθέσεων, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο. O κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε

ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για συμφωνία έως τα τέλη Μαϊου, εντός των κόκκινων γραμμών που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί ενδεχόμενου να τεθεί προς την κυβέρνηση, με το χαρακτήρα τελεσίγραφου, μια συμφωνία «take it or leave it», ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε στην επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, γιατί τραυματίζει τον διάλογο που είναι σε εξέλιξη. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και ότι θα πρυτανεύσουν οι φωνές της λογικής προς στην κατεύθυνση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης.

Ο κ. Σακελλαρίδης επισήμανε πως το γεγονός ότι η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάει πίσω από τις κόκκινες γραμμές της. «Πρόοδος υπάρχει», είπε, «όμως από την πλευρά της κυβέρνησης παραμένουν τα ζητήματα που θέτουμε, για να είναι μια συμφωνία αμοιβαία επωφελής».

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας, επισήμανε ότι στο περιθώριο των Συνόδων Κορυφής πάντοτε υπάρχουν επαφές και συζητήσεις, δημιουργικές, ως επί το πλείστον, και πρόσθεσε πως «το ίδιο πιστεύουμε ότι θα γίνει και στη Ρίγα».

Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα θα αποπληρώσει την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την ευθύνη να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όμως πρόσθεσε πρέπει να υπάρχει συνέπεια και από τους δανειστές.

Ερωτηθείς για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα Ταμεία, απάντησε πως οι συνταξιούχοι ενδιαφέρονται να μην μειωθούν οι συντάξεις τους κι όχι αν θα καταργηθεί ή εάν θα ανασταλεί επ’ αόριστον, όπως δήλωσε ο Γ.Ρωμανιάς.

Για την επιστολή Τσίπρα προς την Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι υπήρξαν επαφές, κατά τις οποίες αοφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από τον εγγυητικό λογαριασμό της ΤτΕ. Πρόσθεσε πως για να γίνει αυτό έπρεπε να δοθεί πρώτα η άδεια από το ΔΝΤ και την ΤτΕ.

Σε ερώτηση εάν γίνει δημοψήφισμα ποια θέση θα λάβει η κυβέρνηση έναντι του ερωτήματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Το ερώτημα είναι υποθετικό. Μέσα μου γνωρίζω την απάντηση, αλλά δεν θα απαντήσω».

Ερωτώμενος σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, επανέλαβε ότι τυγχάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Keywords
Αναζητήσεις
κουρεμα καταθεσεων κυπρος
Τυχαία Θέματα