Γ. Παπανδρέου: Καμία συνεργασία με Σαμαρά – Περιμένω απάντηση του Τσίπρα για το δημοψήφισμα

Επιμένει στο δημοψήφισμα ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, όπως δήλωσε, μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΑΝΤ1.

«Προτείνω η διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με τους εταίρους μας να πάει σε δημοψήφισμα.

Επιμένω ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο», δήλωσε ο ίδιος.

Όσον αφορά σε ενδεχόμενες συνεργασίες, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Θεωρώ ότι, μπαίνοντας στη Βουλή, πρώτα απ’ όλα θα αναγκάσουμε σε συνεργασίες, είναι απαραίτητο να μην υπάρξει λευκή επιταγή σε κανέναν. Θα είμαι σκληρός διαπραγματευτής πάνω στις αρχές».

Ο κ. Παπανδρέου παράλληλα, απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά. «Με τον Σαμαρά έχω κάνει. Δυστυχώς, τα έκανε μαντάρα. Δεν βλέπω καμία συνεργασία», είπε ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Όσον αφορά σε συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παπανδρέου απάντησε μόνο, αν είναι σοβαρός και συμφωνήσει με το δημοψήφισμα, «διότι εγώ δεν δίνω λευκή επιταγή. Περιμένω απάντηση από τον κ. Τσίπρα τώρα, πριν τις εκλογές, τι λέει για το δημοψήφισμα».

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Γ. Παπανδρέου: Το Κίνημα θα κάνει την ανατροπή κόντρα στα συμφέροντα που μας πολεμούν

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου, μίλησε την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε συχνές αναφορές σε δημοσκοπήσεις, μέσα ενημέρωσης και ισχυρά συμφέροντα με τα οποία, όπως είπε, βρέθηκε αντιμέτωπος στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του και τώρα, όπως πρόσθεσε, πολεμούν το Κίνημα.

Κάποιοι θέλουν να μην ακουστεί η φωνή μας, να κρύψουν το όνομά μας, αλλά «κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει και την Κυριακή θα δουν τι σημαίνει ανατροπή» όπως δήλωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησής του δικαιώθηκαν από τις εξελίξεις και από εκείνους που τις λοιδορούσαν και στη συνέχεια «επιδόθηκαν σε κωλοτούμπες».

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «την Ελλάδα δεν τη βούλιαξε ο Καραμανλής, αλλά ένα πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο το οποίο υπηρέτησε πιστά ο κ. Καραμανλής» και πρόσθεσε: «Εμείς δεν το υπηρετήσαμε, συγκρουστήκαμε, λασπωθήκαμε, τιμωρηθήκαμε».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τόνισε ότι κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι για την αυτονομία της πολιτικής και για ευρείες συναινέσεις με ξεκάθαρο πολιτικό πλαίσιο.

Κανένα κόμμα, πρόσθεσε -επικαλούμενος και την προσωπική του εμπειρία- δεν μπορεί να κυβερνήσει αυτοδύναμο και χρειάζονται πολλές πλάτες. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το Κίνημα δεν πρόκειται να γίνει «πατερίτσα ή παρακολούθημα κανενός» και πάντως, όπως τόνισε όχι ουραγός μιας δεξιάς κυβέρνησης.

Απευθυνόμενος στις ηγεσίες των κομμάτων, κάλεσε να απαντήσουν αν λένε «ναι» ή «όχι» στο δημοψήφισμα ή αν και γιατί φοβούνται το λαό. Ρώτησε επίσης αν προτίθενται να θέσουν την όποια συμφωνία στην κρίση του λαού ή θέλουν λευκή επιταγή.

Σχετικά με το θέμα των συνεργασιών ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «είμαστε και απέναντι στην αριστερή συντήρηση και απέναντι στην πελατειακή πολιτική της δεξιάς και απέναντι στη συγκεντρωτική λογική την οποία εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας».

Ειδικότερα για τη ΝΔ ανέφερε ότι ως κυβέρνηση είχε ένα πράγμα να κάνει, να βγάλει τη χώρα προγραμματισμένα, στο τέλος του 2014, από το μνημόνιο και απέτυχε.

Παρότι εμείς «κάναμε όλη λάντζα» -είπε- η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε, τα έκανε μαντάρα, αποχώρησε όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και πέταξε την καυτή πατάτα στα χέρια άλλων.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι επιχείρησε να κρύψει το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου πίσω από διάφορες ονομασίες, γιατί ντρέπεται για αυτό.

Εγώ -τόνισε- δεν ντρέπομαι για το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημά μας υπηρετεί τις ίδιες αρχές.

Με τις αλλαγές που προτείνουμε, ανέφερε επίσης, δεν θα ξαναέχουμε μνημόνια, δεν θα σταλεί ποτέ ξανά ο λογαριασμός στη νέα γενιά. Όχι άλλη λιτότητα, ναι στο νοικοκύρεμα ήταν ένα μήνυμα που έστειλε και στους ευρωπαίους εταίρους.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «μας πολέμησαν, αλλά δεν ηττηθήκαμε και είμαστε πάλι σήμερα εδώ». Και πρόσθεσε ότι αν υπάρξει δικαίωση, αυτή δεν θα είναι προσωπική, αλλά δικαίωση του λαού και των αγώνων του.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουίς Αγιάλα και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα