Οργή Βενιζέλου μετά τις αποκαλύψεις Παπακωνσταντίνου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας»

Τη σφοδρή αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι τον είχαν πλησιάσει υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δώσει στη δημοσιότητα ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Ένας αδίστακτος

πυρήνας τυχοδιωκτών που τώρα διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας, επιχείρησε να χρησιμοποιήσει μεθόδους μαφίας για να αντιμετωπίσουν αυτόν που θεωρούν δύσκολο αντίπαλο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο σχόλιό του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Το προσπάθησαν και έσπασαν τα μούτρα τους γιατί η αλήθεια εκδικείται», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε: «Αν όμως το κόστος σε προσωπικό επίπεδο είναι η αηδία, σε εθνικό επίπεδο είναι η ταπείνωση. Γι’ αυτό πρέπει να φύγουν το ταχύτερο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχωρά στο βιβλίο του με τίτλο «Game Over – Η αλήθεια για την κρίση» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όπως υποστηρίζει, την περίοδο της της Προανακριτικής Επιτροπής, υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ζήτησαν ευθέως να τους δώσει στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το απόσπασμα αναφέρει σύμφωνα με «Τα Νέα»:

(…) Τη μακρά περίοδο της λειτουργίας της Προανακριτικής Επιτροπής είχα δύο ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η πρώτη ήταν με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ήθελε να μάθει από εμένα περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση. Τον άκουσα να μου λέει πως – παρότι θεωρούσε ότι οι χειρισμοί μου ήταν λαθεμένοι – δεν πίστευε ότι εγώ είχα νοθεύσει τα στοιχεία. Η δεύτερη ήταν με ορισμένα υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση μου ζήτησαν ευθέως να τους δώσω στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά του Βενιζέλου. Τους απάντησα πως δεν έμπαινα σε παρόμοιες λογικές συναλλαγών και πως ότι είχα να πω σχετικά θα το έλεγα στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα