ΣΟΙΜΠΛΕ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΒΛΕΠΩ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ

Ερωτηθείς σε συνέδριο στο Βερολίνο για το εάν το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης θα επιτύχει ο Β.Σόιμπλε δήλωσε ότι ” πιστεύω ότι η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας φέτος δεν θα είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε, δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος, έχουμε σημειώσει πρόοδο”.

Η προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να δεχθεί τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση

της εισροής προσφύγων αποτελεί λόγο αισιοδοξίας ότι η χώρα θα λάβει περισσότερες συμβουλές και σε άλλα πεδία, δήλωσε. Οι Έλληνες για πρώτη φορά συμφώνησαν να δεχθούν ανθρώπους από άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία να εργαστούν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Όπως είπε, οι Έλληνες θα βιώσουν τώρα πώς είναι μία σύγχρονη διοίκηση.

Ο Σόιμπλε δεν παρέλειψε βέβαια να επαναφέρει τη γνωστή άποψή του ότι “θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της εξωτερικής υποτίμησης” για να ανακάμψει οικονομικά. “Είναι δύσκολο για τη χώρα να ανακάμψει καθώς, ως μέλος της ευρωζώνης, στερείται της επιλογής για νομισματική υποτίμηση”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤ

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ακόμα πως η διατήρηση μηδενικών ή αρνητικών επιτοκίων για μακρά χρονική περίοδο δεν είναι μια λογική κατάσταση, πραγματοποιώντας νέα επίθεση στην ΕΚΤ πριν την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην Φρανκφούρτη. Πρόσθεσε επίσης πως περισσότερη ανάπτυξη μέσω μεταρρυθμίσεων θα απελευθέρωνε την ΕΚΤ από τις υπερβολικές απαιτήσεις μιας ανολοκλήρωτης νομισματικής ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα