Γ. Μουρμούρας – ΤτΕ: Η ένταξη στο QE θα ανοίξει τον δρόμο για έξοδο στις αγορές στο α΄τρίμηνο του 2017

Η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ (QE) θα μπορούσε να στρώσει τον δρόμο για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 1ο τρίμηνο του 2017 δήλωσε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Μουρμούρας στη Νέα Υόρκη.

«H συμμετοχή

της Ελλάδας στο πρόγραμμα QE της ΕΚΤ θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη για την επιστροφή στις διεθνείς κεφαλαιαγορές κάποια στιγμή εντός του 1oυ τριμήνου του 2017,» τόνισε ο κ. Μουρμούρας, μιλώντας στην Ελληνοαμερικανική Ενωση επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού κλάδου μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και στη διασφάλιση της διαχειρισιμότητας του χρέους της Ελλάδας θα έχουν κόστος για τη χώρα, συμπλήρωσε.

Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η διαχειρισιμότητα του χρέους αποτελούν προαπαιτούμενα για συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ. (QE)

To πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, γνωστό ως πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), λήγει τον Μάρτιο του 2017 αλλά μπορεί να επεκταθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα