Γ. Δραγασάκης: “Έκανα το αυτονόητο” λέει για το «θερμό επεισόδιο» με τη Χρυσή Αυγή

Τις ευχαριστίες του προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων και τον πρόεδρο της Βουλής, οι οποίοι στήριξαν τους χειρισμούς του κατά τη σημερινό «θερμό επεισόδιο» με τη Χρυσή Αυγή εξέφρασε ο Γ. Δραγασάκης, τονίζοντας ότι ο ίδιος έπραξε «το αυτονόητο».

«Σήμερα στη Βουλή

δεν είχαμε κάποια διαμάχη μεταξύ κομμάτων. Είχαμε μια προσβολή του Κοινοβουλίου από την Χρυσή Αυγή», δήλωσε.

«Ως προεδρεύων του Κοινοβουλίου έκανα το αυτονόητο, όχι να τηρήσω τυπικά τον Κανονισμό, αλλά να υπερασπιστώ τον αυτοσεβασμό και του Κοινοβουλίου και όσων είμαστε εκεί μέσα. Δεν μπορούν να μας επιβάλουν να ακούμε τα υβρεολόγιά τους, να ακούμε την άθλια γλώσσα τους, να ακούμε τη ρητορική μίσους ενάντια σε κάθε τι διαφορετικό, σε κάθε τι το οποίο δεν θεωρούν δικό τους. Αυτό έγινε σήμερα», σημείωσε ο κ. Δραγασάκης.

Πρόσθεσε επίσης ότι «ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με διοικητικά μέτρα», αλλά «με τη δημοκρατική εγρήγορση, τη συλλογική δράση της κοινωνίας και με την εξάλειψη των κοινωνικών αιτιών που τον τροφοδοτούν».

ΔΗΜΑΡ: Η Χρυσή Αυγή μετατρέπει την Βουλή σε αρένα και επιδιώκει να εκφυλίσει τους θεσμούς

«Για πολλοστή φορά η Χρυσή Αυγή έδειξε το αληθινό της πρόσωπο», παρατηρεί η ΔΗΜΑΡ με αφορμή το επεισόδιο νωρίτερα στην Βουλή με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο και τα όσα επακολούθησαν.

«Στα διαλείμματά της από τις δολοφονικές επιθέσεις κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών, από παράνομες δράσεις, επιδιώκει να εκφυλίσει και τους θεσμούς», συμπληρώνει.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, αλλά και οι άλλοι παρόντες βουλευτές της «προσπάθησαν να μετατρέψουν την Ολομέλεια της Βουλής σε αρένα, με χαρακτηρισμούς και ύβρεις».

«Η Βουλή έχει συγκεκριμένους κανόνες, τους οποίους όλα τα μέλη της οφείλουν να σέβονται», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, «η οργανωμένη Πολιτεία και οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας οφείλουν να αμυνθούν». «Αυτή τη δημοκρατική επιταγή υπηρετεί και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης», καταλήγει το κόμμα.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Xαμός στη Βουλή με τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή ήταν οι χαρακτηρισμοί του κ. Ηλιόπουλου για τον Αλέξη Τσίπρα που ειρωνικά προσφώνησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “Mr Alexis”, με τον κ. Δραγασάκη να προειδοποιεί τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής με αποβολή από την αίθουσα.

Σε αυτό το σημείο ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο να φωνάζει “άντε ρε ξεφτιλισμένοι” και “χειροκροτήστε γίδια”, ενώ φώναζε προς τον κ. Δραγασάκη “συμμορία δεν είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που ανήκετε κ. Πρόεδρε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα